Ο Κωστής Χατζηδάκης πιστεύει ότι «υπάρχουν καλύτεροι από µένα, σε όλα τα κόµµατα πιθανόν, στις δηµόσιες σχέσεις».

Ads

Πιθανόν να έχει δίκιο. Ιδίως όταν σε µία προεκλογική περίοδο που όλοι οι υποψήφιοι πλασάρουν την πιο … «χαλαρή» και «ακίνδυνη» εκδοχή τους, επιλέγει να µιλά για «συγκρούσεις». Εµπλέκοντας µάλιστα εµµέσως και την υπόθεση της ∆ΕΗ.

Αυτά σε µία περίοδο που «µαύρα φέσια» πλανώνται πάνω από την επιχείρηση και δηµοσιεύµατα προεξοφλούν κακά ξεµπερδέµατα. Μιλούν για «γκρεµούς» και «ξαφνικούς θανάτους», ενώ η χρηµατιστηριακή αποτίµηση της µετοχής της ∆ΕΗ δεν είναι στα καλύτερά της. Μέσα σε αυτό το οµιχλώδες τοπίο ξεπρόβαλε ο Κωστής Χατζηδάκης για να πει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως η ∆ΕΗ «πάει να γίνει νέα Ολυµπιακή».

Θυµίζοντας µάλιστα ότι ο ίδιος διαθέτει «αρχές από τότε που ήµουν στη ∆ΑΠ και την ΟΝΝΕ∆», θυµίζοντας ότι το απέδειξε στο παρελθόν «µέσα από τις συγκρούσεις που καµιά φορά χρειάστηκε να κάνω, Ολυµπιακή, ΟΣΕ, εργαλειοθήκη». Πάντως, στον αντίποδα του «συγκρουσιακού» προφίλ του, αναφέρθηκε σε ένα «σχέδιο σωτηρίας» της ∆ΕΗ. Που στηρίζεται στο «να συζητήσουµε ποιες µονάδες της επιχείρησης µπορεί να πουληθούν», στην καλύτερη κατανοµή του εργατικού δυναµικού και στην αποκάλυψη των «στρατηγικών κακοπληρωτών» που -όπως λέει- κρύβονται «πίσω από ρυθµίσεις για ανήµπορους».

Ads

Τώρα το τι σηµαίνει αυτό για τους εργαζόµενους της ∆ΕΗ είναι ένα ενδιαφέρον ερώτηµα. Ο Κωστής Χατζηδάκης δεν µίλησε ούτε για απολύσεις ούτε και για αύξηση του ρεύµατος. Ανέφερε όµως για το προσωπικό πως «αν έχουν µί α ελπίδα, είναι σε µια σοβαρή διακυβέρνηση». Το «µία ελπίδα» σίγουρα πάντως δεν ακούγεται και πολύ αισιόδοξο. Υπάρχει µεγάλη φηµολογία για το ποιος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας, σε περίπτωση που η Νέα ∆ηµοκρατία καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές και να σχηµατίσει αυτοδύναµη ή όχι κυβέρνηση. Μάλιστα ο Κωστής Χατζηδάκης δεν περιλαµβάνεται σε πολλά σχετικά σενάρια, παρότι έχει προϋπηρεσία στον τοµέα αυτό.

Το παίρνει πάνω του όµως, κάνοντας ίσως το καθήκον του ως αντιπροέδρου. Μια επιλογή που ίσως αποδειχθεί εκλογικά ορθή για τον ίδιο, µια και στη Ν∆ υπάρχει πολιτικό κοινό που δεν αρέσκεται στα µισόλογα στα ζητήµατα της οικονοµίας και της ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν µπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για έλλειψη ευθύτητας.

Πηγή: Έθνος