Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο πιο ξεδιάντροπος υπηρέτης της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος, με τις πλάτες των βιομήχανων, των Τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των κάθε είδους αρπακτικών και κερδοσκόπων, δίνει τα ρέστα της για να ξαναπάρει αυτοδύναμα την κυβέρνηση και να επιβάλει την πολιτική που ζητά νέες θυσίες στο βωμό των πλεονασμάτων μέχρι το 2060! Θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης του συστήματος που βαθαίνει στις πλάτες μας, με τον πληθωρισμό, την πανδημία, τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, τη κλιματική κρίση.

Ads

Ο Μητσοτάκης λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς το εργατικό κίνημα που τσάκισε την επίθεση Χατζηδάκη στον συνδικαλισμό, από την  COSCO και την e-food μέχρι τις απεργίες στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους Δήμους.

Λογαριάζει χωρίς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που παρά τις διώξεις συνδικαλιστών, όπως του Κώστα Καταραχιά, της Αργυρής Ερωτοκρίτου και άλλων στάθηκαν στις πύλες κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των Πλεύρη-Γκάγκα για να βάλουν φρένο στις δολοφονίες των ασθενών, που έχαναν τη ζωή τους έξω από τις ΜΕΘ.

Λογαριάζει χωρίς τη νεολαία, που έκανε κουρέλι τα σχέδια Κεραμέως και Χρυσοχοϊδη για  διάλυση των δημόσιων ΑΕΙ, βάζοντας την αστυνομία και πριμοδοτώντας τα ιδιωτικά κολλέγια.

Ads

Παίζει βρόμικα παιχνίδια με τους δικαστές του Άρειου Πάγου για τα ορφανά της Χρυσής Αυγής, όταν το αντιφασιστικό κίνημα, με την ΚΕΕΡΦΑ μπροστά, τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής και το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τα εργατικά συνδικάτα τους τσάκισε και τους έστειλε στη φυλακή. Είναι το ίδιο κίνημα, που αγκαλιάζει με αλληλεγγύη τους πρόσφυγες, εκείνους που η κυβέρνηση πνίγει με τον φράχτη και τις επαναπροωθήσεις του Λιμενικού στον Έβρο και το Αιγαίο. Η αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία επέβαλε να μπει φρένο στην πολεμοκάπηλη κλιμάκωση των ανταγωνισμών στις δύο όχθες του Αιγαίου.   

Η ΝΔ λογαριάζει χωρίς το κίνημα σύγκρουσης με τον σεξισμό, την καταπίεση των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+  που βγήκε μαζικά στους δρόμους ενάντια στους πλούσιους εκ(βιαστές), τους Λιγνάδηδες, τους Μίχους, τους φονιάδες του Ζακ Κωστόπουλου Zackie Oh. Λογαριάζει χωρίς τους καλλιτέχνες και τους φοιτητές/τριες των σχολών θεάτρου που συγκλόνισαν με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της τέχνης και του πολιτισμού.

Λογαριάζει χωρίς τους ανθρώπους στις γειτονιές, τα χωριά και τα νησιά που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, τις ανεμογεννήτριες στις κορφές των βουνών της Τήνου και των Αγράφων, τη διάλυση των ελεύθερων δημόσιων χώρων για χάρη της τουριστικοποίησης και των κερδοσκόπων του real estate όπως στα Εξάρχεια και το Λόφο Στρέφη.

Ο πανικός τους από την αντισυστημική οργή, που κατακλύζει κάθε γωνιά της χώρας μετά το έγκλημα στα Τέμπη, τους έχει οδηγήσει στην απελπισμένη προσπάθεια να επιτεθούν στον κόσμο που αντιστάθηκε στην καπιταλιστική βαρβαρότητα με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις κόντρα σε ΜΑΤ δακρυγόνα και αύρες. Η ΝΔ, το κόμμα που είχε ανοικτή επικοινωνία μέσω Μπαλτάκου με το Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής στη Βουλή το 2012, λίγο πριν δολοφονήσουν τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα, έχει το θράσος να κατασυκοφαντεί προκλητικά  το αντισυστημικό ρεύμα ως τροφοδότη των ορφανών της Χρυσής Αυγής!

Τρία εκατομμύρια βγήκαν στους δρόμους, στις 8 Μάρτη, διαδηλώνοντας την μέρα γυναικών ενάντια στον σεξισμό αλλά και υψώνοντας ηχηρή κραυγή ενάντια στη κυβέρνηση των εγκληματιών των Τεμπών, των ιδιωτικοποιήσεων που δολοφονούν.

Η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη ΝΔ τα περιθώρια, ακόμη και μετά το έγκλημα των Τεμπών, να προκαλεί υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Δεν τολμά ο Τσίπρας να βάλει ζήτημα κρατικοποίησης χωρίς αποζημίωση στα τρένα, δεν ακούει τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ που το απαιτούν ως προϋπόθεση για να μην έχουμε ξανά θύματα στο βωμό του κέρδους. Όχι μόνο δεν υποστηρίζει τα ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά αλλά αντίθετα δηλώνει ότι θα αφήσει τον φράχτη στον Έβρο στη θέση του.

Πώς να ξεχάσει ο κόσμος ότι οι συμβιβασμοί με τους Τραπεζίτες το 2015, με την κωλοτούμπα στο δημοψήφισμα, έφεραν πίσω ξανά τη ΝΔ, οι συμβιβασμοί με το ΝΑΤΟ και το Νετανιάχου άνοιξαν την πόρτα στην ΝΔ για να μετατρέπει την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ  στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτός ο κόσμος έχει διέξοδο στις εκλογές, ψηφίζοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  Τα ψηφοδέλτια της είναι γεμάτα με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της που βρέθηκαν σε όλους αυτούς τους αγώνες στην πρώτη γραμμή. Έτσι εξασφαλίζει ότι ενισχύει τη δικιά του δύναμη και την προοπτική των αγώνων για να μην αφήσουμε κανένα επίδοξο διαχειριστή να συνεχίσει τις επιθέσεις που άφησε στη μέση η ΝΔ, γιατί μας βρήκε μπροστά της, με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις.

Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει δύναμη των εργαζόμενων ώστε να επιβάλουν  λύσεις με εργατικό έλεγχο παντού, με κρατικοποιήσεις των ιδιωτικοποιημένων ΔΕΚΟ και των κοινωνικών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας για να σπάσει η ακρίβεια, να  έχουμε δημόσια και ασφαλή συγκοινωνία, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Δεν τα χαρίζουν αυτά οι κυβερνήσεις ακόμη και των αριστερών ή προοδευτικών εκδοχών αλλά οι μάχες του εργατικού κινήματος που ανοίγουν τον δρόμο να βρεθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο τιμόνι της κοινωνίας και της παραγωγής. Έτσι θα βάλουμε τις ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους!

Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το πιο ηχηρό χαστούκι που μπορεί να ακουστεί τη βραδιά της 21ης Μάη, όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες. Ας τη χρησιμοποιήσουμε τολμηρά για να γίνει η αντισυστημική οργή δύναμη ανατροπής!

*Ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α’ Αθήνας