Δεδομένα: 

Ads
  • Ο  Ιούνης θα μπει με το 12 μπροστά, στους θανάτους, και ο τουριστικός Ιούλης με το 13.
  • Κατά την αληθινή τουριστική πρεμιέρα, περίπου σε ένα μήνα, τα κρούσματα είναι πιθανό να παραμένουν τετραψήφια.
  • Ο εμβολιασμός σε κάποια φάση, αναμένεται να προσκρούσει στην αναστροφή του: να έχουμε πλέον προσφορά αλλά όχι και ζήτηση.

Με μια κουβέντα, είναι φανερό ότι υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ και με την φετινή τουριστική περίοδο! Ακόμη κι αν κάποιος δεν θυμάται το περυσινό κάζο με τον τουρισμό χωρίς tests και την πανδημία, σίγουρα θα θυμάται ότι πέρυσι οι σχετικοί δείκτες είχαν μηδενίσει ήδη κατά την Πρωτομαγιά.

Ακόμη κι αν ο ήλιος μας φυλάξει για μια φορά ακόμη, και δεν υπάρξει ποτέ τέταρτο κύμα, ακόμη κι αν η τωρινή αμεριμνησία δεν διασύρει ονομαστούς τουριστικούς προορισμούς μέχρι να «ανοίξουμε» στα αλήθεια, και πάλι η όλη προσπάθεια αντιμετωπίζει σοβαρή πίεση χρόνου. Είναι πολύ πιθανό η βελτίωση να έρθει μεν, αλλά πολύ αργά για τουριστικές κρατήσεις.

Τι θα σκαρφιστούν ο πρωθυπουργικός σύμβουλος κ, Πατέλης, που δεν του αρέσουν τα διδακτορικά των άλλων, και τα πλήθη διδακτόρων της πολιτικής επικοινωνίας που έχει στην υπηρεσία του το Μέγαρο Μαξίμου;  Tο προβλεπόμενο ναυάγιο καθιστά την όλη άσκηση δυσεπίλυτη αλλά όχι άλυτη. Η συμβουλή τους υπήρξε και πάλι η ίδια. Αδιαφορείστε για την τύχη της πανδημίας και του εμβολιασμού. Μπροστά στην διαφαινόμενη αποτυχία, κατασκευάστε τον αποδιοπομπαίο τράγο! Κι από εκεί και πέρα, το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου θεωρείται το πιο εύκολο κυνήγι.

Ads

Όταν κατάλαβαν οι κυβερνώντες τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής  τους στις αρχές Νοέμβρη (β’ κύμα), προσπάθησαν να φορτώσουν την διασπορά στον πολιτικό αντίπαλο που τάχα εμμονικά θα διαδήλωνε και έτσι θα προκαλούντο επεισόδια. Αργότερα πάσχισαν να προβάλλουν έναν «σωτήριο μύθο» για τον τουρισμό, εκείνον του υγειονομικού διαβατηρίου, που τάχα θα το υπονόμευε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τους ξαναείδαμε, πρόσφατα, στην βεβιασμένη προσπάθεια της κας Πελώνη, να βγάλει «ψεκασμένους» τον κ. Τσίπρα και τους επιστημονικούς συμβούλους του στην υπόθεση της εσφαλμένης χορήγησης ASTRA στους νέους. Το τελευταίο κόλπο τους λέγεται υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στην ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής. Τρέφουν την ελπίδα ότι όλο και κάποιος θα αντιδράσει για να τον σταυρώσουν στην συνέχεια ως υπονομευτή του εμβολιασμού. Και δεν εννοώ τον συνδικαλιστή της Πυροσβεστικής …

Συγχορδία άρθρων καμώνεται πως αγνοεί την παγκόσμια πρωτοτυπία της απόλυτης προτεραιοποίησης της Πυροσβεστικής στην υποχρεωτικότητα. Αδιαφορούν για τον μόλις περσινό νόμο, που εκχωρεί την σχετική προνομία αποκλειστικά στον υπουργό Υγείας. Υπαινίσσονται πως μετά την ΕΜΑΚ, δεν θα μείνει δημόσιος υπάλληλος χωρίς να του βάλουν και εκείνου το μαχαίρι στο λαιμό.

Ας τα μαζέψει τα παιδιά της επικοινωνίας ο κ Μητσοτάκης ή ας περιορίσει τους ευφάνταστους ελιγμούς τους μόνο σε πεδία χωρίς βαριές πρακτικές συνέπειες. Για παράδειγμα, σαν την πρόσφατη έμπνευση πως ο κ Μητσοτάκης αποτελεί τον κρυφό υποβολέα του κ Μπάιντεν. Δεν ξέρω αν ο κ Μπάιντεν πράγματι μελετά κρυφά τους εμπνευσμένους λόγους του κ Μητσοτάκη και γι΄ αυτό τον μιμείται κατά πόδας στα θέματα της πατέντας… Κανένας πάντως δεν βλάφθηκε από αυτή την ωραία ιδέα και αρκετοί διασκέδασαν. Ας αφήσουν όμως τα δύσκολα της εκρίζωσης της πανδημίας και της επιδίωξης του συλλογικού τείχους ανοσίας, σε όσους σοβαρολογούν και δεν κερδοσκοπούν με τις πολιτικές εντυπώσεις.