Δεν τους φθάνει η αμήχανη ομοφωνία των ΜΜΕ, ανησυχούν που «ξεψαρώνουν» οι άλλοι. Ξέρετε εκείνοι οι χαιρέκακοι που «αγαλλιάζουν» με την καταστροφή, αυτοί που ηδονίζονται με τις τραγικές ειδήσεις και «τρίβουν τα χέρια» τους, γιατί έτσι «ισοφαρίζουν» το Μάτι.

Ads

Οι ανεύθυνοι πολιτικοί που κλείνουν το μάτι σε όλους τους φταίχτες, στους πρώην και επόμενους.

Πιτσιρικαρία και πολιτική ανυπακοή και γαρδουμπάκια Χανίων αλλά και «ψεκασμένοι» που  … όταν θα έρθει το εμβόλιο ετοιμάζονται να το αρνηθούν, προς χαρά του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτή είναι η απάνθρωπη φύση του! Ουφ, κάπως σχοινοτενές βγαίνει  το αφήγημα.

Η επικοινωνιακή στρατηγική όπου ο αντίπαλος εμφανίζεται ως τέρας, σε προσωπικό και ηθικό επίπεδο, υπηρετείται κι από ανθρώπους που ενηλικιώθηκαν με την δεξιά να αντιμετωπίζει την κοσμογονία του 81 ως το εγχείρημα ενός μπεκρούλιακα που θέλει να πάρει την κατσίκα του νοικοκύρη και γι’ αυτό διαθέτει μυστικό στρατό.

Ads

Μα όσα κοροϊδεύανε μικροί, ήρθε φαίνεται η ώρα να τα αντιγράψουν Τα αναβαθμίζουν, βέβαια και τα πλασάρουν ως φιλελεύθερη πραμάτεια της ευρωπαϊκής σύγχρονης κολεξιόν. Ενώ τα έχουν προμηθευτεί φθηνά από τα καλάθια με τα μεταχειρισμένα, σε λαϊκές αγορές της δεξιάς, προσπαθούν να κονομήσουν ξεγελώντας αφελείς επαρχιώτες ότι πουλάνε μοντελάκια. Κακά  γεράματα …
 
Βασικός μηχανισμός τους  είναι η προβολή των ημετέρων ιδιοτήτων επί του αντιπάλου -τέρατος. Ο αντίπαλος-τέρας έχει  λέει το μυαλό του στις δημοσκοπήσεις του θανάτου και της οργής κι ελπίζει σε μια κάμψη του καλού ώστε να  πατήσει στην απλή αναλογική του και να κάνει το μεγάλο βήμα. Μάλιστα. Το καλοκαιράκι το σύστημα πήγαινε πλησίστιο για διπλές κάλπες και ο Πρωθυπουργός προέβαινε σε αμερικανιές με φιλάκια σε παιδάκια ιδρυμάτων. 

Δεν εννοούν αυτό; Θυμηθείτε που σας το λέω, όχι διπλές εκλογές δεν θα κάνουν αλλά όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα ομνύουν στην απλή αναλογική, μήπως και εμποδίσει την αυτοδυναμία του αντιπάλου (τέρατος).

Μετά τα σοκολατάκια Βελγίου και τα λαχανάκια Βρυξελλών, έχει μπει στη ζωή μας και η Θανατοστατιστική Βελγίου. Γιατί αυτή η εμμονή με το Βέλγιο που πρόσφατα οδήγησε ακόμη και σε δημόσιους πανηγυρισμούς στον ΣΚΑΙ; Αν ο μπουμπούνας μαθητής έφερνε ως μέτρο τον χειρότερο της τάξης και πανηγύριζε, τι θα του έλεγαν οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι;

Μήπως ότι θα έπρεπε να συγκρίνει με την μαθήτρια που έχει τις βέλτιστες επιδόσεις, αν ήταν να αντιγράψει κάτι το πετυχημένο; Βέβαια, αυτό ισχύει για μαθήτριες κι όχι για χώρες!

Ούτε ο λογιστής ενός γραφείου τελετών δεν θα άθροιζε με τόση ευκολία νεκρούς και δεν θα τους «πάτσιζε», όσο το έκανε ο κ Γεωργιάδης, δημοσίως. Είναι απορίας άξιο πως οι κριτές που κάνουν ανίχνευση των προθέσεων του αντιπάλου – τέρατος και κρυφοκοιτάνε τι λένε οι συριζαίοι  όταν μένουν μόνοι τους, δεν ασχολούνται με το πως πανηγυρίζει για νεκρούς ένας υπουργός, δημοσίως. Βέβαια αυτοί για τους οποίους πανηγυρίζει είναι Βέλγοι νεκροί που ο θάνατος τους αναδεικνύει την ημετέρα υπεροχή … Εργαλειοποίηση; Όχι δα και συριζαίος ο Άδωνις.

Για φαντάσου, λέει, να έρθει το εμβόλιο και οι βλαμμένοι να μην το κάνουν και να έχουμε θανατικό και τον χειμώνα, προς αγαλλίαση του Συριζα. Κατ’ αρχάς όταν θα διατεθεί το εμβόλιο θα γίνει πατείς με, πατώ σε. Αν θέλει κανείς μπορεί να εφαρμόσει την στρατηγική Καποδίστρια με τις πατάτες στην πλατεία του Ναυπλίου από τώρα. Δεν έχει παρά να ανοίξει ένα πρωτόκολλο αιτήσεων προτεραιότητας.

Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί λύση για μετά το Πάσχα. Μέχρι τότε; Αν το να θέτει κανείς αυτό το ερώτημα δείχνει συριζαική χαιρεκακία και τσαντίλα που θα χαλάσει το πανηγύρι του Χάρου, τότε πως εξηγούνται οι προειδοποιήσεις της κας Παγώνη και σειράς άλλων φιλοκυβερνητικών ιατρών περί Γ’ κύματος, ενδεχομένως και σφοδρότερου.

Δεν έμαθαν τα νέα ή πρόκειται για φιλοσυριζαική προδοσία και για προσχώρηση σε μια ύπουλη αντιεμβολιαστική στρατηγική;

Η ανάλυση που ρίχνει ακόμη το φταίξιμο στους πολίτες εμφανίζει επίσης μερικά κενά λογικής. Φταίνε μόνο οι βόρειοι πολίτες; Σε τι να διαφέρουν άραγε; Και γιατί το φαινόμενο κατηφορίζει; Δεν ήταν οι ίδιες περιοχές που προβαλλόταν ως πρότυπο, πολύ πρόσφατα;

Όσον αφορά δε τις ατυχείς συμπεριφορές σαν του κ. Πολάκη, που δαιμονοποιήθηκε και απαιτήθηκε πανταχόθεν η διαγραφή του, ήρθε η πρόσφατη αποκάλυψη του TVXS για τον κ Βερβεσό να δείξει τα όρια του πράγματος. Όχι μόνο ο κ Μπογδάνος διαβάζει Παρασκευή βράδυ φανατικά TVXS –και αντέδρασε 10 λεπτά μετά την ανάρτηση- αλλά δυσκολεύεται και να αναγνωρίσει τους πιο θορυβώδεις συνδαιτημόνες.

 Γιατί τότε θα κατήγγειλε στην Αριστοτέλους, τον άνθρωπο για τον οποίο μάτωσαν στην Βουλή διορίζοντας τον στο ΚΕΘΕΑ παρά την πάνδημη κριτική ή τον άνθρωπο που έσπευσε επίσης να υπερασπιστεί ο κ Σκέρτσος στην υπόθεση Τοπαλούδη. Δεν σχολιάζω άλλες πρόσφατες παρόμοιες τυχοδιωκτικές συμπεριφορές όσων κάνουν τις αναλύσεις αυτές για τους Θεσσαλονικείς,, μιας και η Ελλάδα είναι μικρό χωριό.

Τι άλλο κάνει, λέει, ο αντίπαλος- τέρας; Προαναγγέλλει αρμαγεδονικές καταστροφές, καταγγέλλει όσους μιλούν για εμβόλια, παραποιεί στοιχεία, μαγειρεύει στατιστικές… Για τα εμβόλια είπαμε, για τις καταστροφές ομίλησε ο Αρμαγεδών αυτοπροσώπως, οπότε ας δούμε και το ποιος κλέβει στο ζύγι.  Η υποκαταγραφή των κρουσμάτων σαφώς μειώθηκε αλλά σημειώνεται ακόμη μια ψευδώς υψηλή αναλογία νεκρών/κρούσματα 1:200 στην Κύπρο, 1: 140 στη Σλοβακία ενώ στην Ελλάδα 1:54.

 Άρα χρειάζονται περισσότερα και δωρεάν τεστ τόσο για να μην μπαίνουμε συνέχεια σε λοκντάουν όσο και για να βγαίνουμε από αυτά. Για τις χίλιες και μία κλίνες ΜΕΘ το έχουν καταλάβει πια οι πάντες ότι μιλάγαμε για χίλιους και έναν αναπνευστήρες. Ωστόσο, ας σημειωθεί ότι αυτόν τον πολύτιμο εξοπλισμό, ένα κάποιο αναπνευστήρα και ένα monitor, τον διαθέτει ακόμη και κάθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εφόσον γράφει απ’ έξω Κινητή Μονάδα.

έλος, παρά τους 100 θανάτους την ημέρα, υποτίθεται ότι παραμένουμε πρωταθλητές σε αυτό το σικέ πρωτάθλημα των αρίστων. Η αθλητικογραφική περιγραφή είναι έτσι κι αλλιώς ανήθικη αφού κι ο ένας μόνος αποτρέψιμος θάνατος δείχνει ενοχή ωστόσο το ψέμα εδώ είναι πια τόσο κραυγαλέο όσο εκείνο των οπαδικών εφημερίδων.

Μπροστά στους δικούς μας 100 θανάτους ημερησίως, η Γερμανία έχει αναλογικά 22, οι ΗΠΑ, όπου εγκαλείται ο Τραμπ, έχουν αναλογικά, 26 ημερησίως, η Γαλλία 30. η Βρετανία <60. Η Ιταλία μας πλησιάζει και ναι το Βέλγιο είναι χειρότερο! Στο σημείο αυτό, ακούγονται πανηγυρισμοί ανθρώπων που είναι για τα πανηγύρια.

Η λύση απέναντι σε κάθε είδους κακοπροαίρετο επικριτή είναι απλή και λέγεται διαφάνεια των στοιχείων. Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι, ο κ Χαρδαλιάς δεν τα λέει ούτε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θεωρείται πλέον κατάλληλη μόνο για αερόσακος του συστήματος. Δεν είναι μόνο οι κλίνες ΜΕΘ ή ο αριθμός όσων καταλήγουν εκτός ΜΕΘ. Είναι πλέον και τα συγκλονιστικά ποιοτικά στοιχεία και κυρίως τα κατά τόπους.

Η ποσοτική συσσώρευση επιφέρει και την ποιοτική επιδείνωση που «μαγειρεύεται» με στοιχεία τα οποία περιγράφουν την κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία ρίχνοντας τες στην ίδια δεξαμενή με την Κρήτη και την Πελοπόννησο

Ακόμη και στις πιο τραγικές καταστάσεις εμφιλοχωρεί το γελοίο. Σε επίπεδο ανίχνευσης προθέσεων, δεν θα έλεγα επ’ ουδενί για τον αντίπαλο ότι είναι τέρας Ακόμη κι ανάμεσα σε ανθρωπιστές κλινικάρχες, σε παζάρια της εξαδάχτυλης αόρατης χειρός της αγοράς και στα 120 της Aegean, εμείς οφείλουμε να κρατάμε το επίπεδο μας.

Το πολύ-πολύ ένα παλιό τραγουδάκι του Αντύπα:  «Για τα λεφτά τα κάνεις όλα …»

image