Ένας απολαυστικός ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Ατρόμητο, φεύγοντας με τεράστιο διπλό από το Περιστέρι (2-3), πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το ισόπαλο 2-2 στο πρώτο παιχνίδι στα Γιάννενα.

Ads

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ήταν εξαιρετική, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου ουσιαστικά «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη, χάρη στα τρία γκολ που πέτυχε πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος «πλήρωσε» την τραγική αμυντική λειτουργεία του, κινδυνεύοντας σε αρκετές περιπτώσεις να δεχθεί και άλλα τέρματα, με τον Κωτσόπουλο να τον κρατάει «ζωντανό» με τα δύο γκολ του.

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αιφνιδίασε πλήρως τους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ, μετά από όμορφη συνεργασία από τα αριστερά, τον Παμλίδη να βρίσκει με εξαιρετική κάθετη τον Νάουμετς, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 0-1.

Ads

Προτού να καταλάβει το τί είχε συμβεί η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, ο ΠΑΣ έπιασε ξανά ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων, ο Παμλίδης βρήκε με πανέμορφο τακουνάκι στην «καρδιά» της περιοχής τον Μιλιντσεάνου και ο Μολδαβός επιθετικός έκανε το 2-0 στο 10′.

Οι Γιαννιώτες όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς τρία λεπτά αργότερα (13΄) ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Σάλιακα με δυνατό σουτ από μεγάλη απόσταση. Αυτή μάλιστα ήταν και η τρίτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, δείγμα του πόσο κυνικοί και άκρως ουσιαστικοί ήταν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ατρόμητος ισορρόπησε το παιχνίδι, απειλώντας για πρώτη φορά στο 19′ με τον Μουνίθ. Στο 28′ ο Κωτσόπουλος που είχε περάσει σαν αλλαγή ένα πεντάλεπτο νωρίτερα, μείωσε σε 1-3 με ωραία κίνηση μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο 39′, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μια «ανάσα» από το τέταρτο γκολ, με τον διαιτητή Βασίλη Φωτιά να υποδεικνύει λανθασμένα τον Μιλιντσεάνου σε θέση οφσάιντ, ο οποίος έβγαινε σε τετ-α-τετ με τον Μανδά.

Διαφορετικός ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με τις πολλές διορθωτικές αλλαγές των δύο τεχνικών να επηρεάζουν σημαντικά το τέμπο του αγώνα. Παρά το γεγονός πως ο Ατρόμητος βρισκόταν με την πλάτη στον «τοίχο» εκείνος που πίεσε και έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο ΠΑΣ. Εξαιρετικός στην κόντρα επίθεση, απείλησε τρεις φορές μέσα σε ένα δεκάλεπτο (50′, 51′, 61′).

Όσο περνούσε η ώρα και με την πρόκριση ουσιαστικά να έχει κριθεί οι φιλοξενούμενοι έριξαν «στροφές», καθώς ο Ατρόμητος χρειαζόταν ένα θαύμα για να πάρει το εισιτήριο για τους «8».

Η ομάδα του Κάναντι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και μείωσε στο 81′ με το δεύτερο γκολ του Κωτσόπουλου με όμορφη γυριστή κεφαλιά (2-3). Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης έφτασε πολύ κοντά και στο χατ-τρικ στο 87′.

Τέλος, στο 90+5′, ο Μάτιτς στάθηκε άτυχος ώστε να φέρει το ματς στα ίσα, με την κεφαλιά του να σταματά στο δοκάρι.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Κιβρακίδης, Γκαλβάο (77’ Νταβιώτης), Στρούγγης, Νάτσος (56’ Σάλομον), Οικονομίδης (24’ Κωτσόπουλος), Ούμπιδες, Χαρίσης (46’ Γούτας),  Ραμπέγιο (46’ Μάτιτς), Μουνίθ, Εντομβονγί

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν,  Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς (75’ Λώλης), Ελευθεριάδης (58’ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (58’ Καρτάλης), Παμλίδης (84′ Πανουργιάς)

Διαιτητής:  Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Νατσιόπουλος Δημήτριος (Μακεδονίας), Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων)
4ος Διαιτητής: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)

Δείτε όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα