Πλούσια σε γεγονότα και ειδήσεις εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, η 5η αγωνιστική της Super League 1, που η ολοκλήρωση της οδηγεί στην πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής στο Nations League, κόντρα σε Κύπρο και Βόρειο Ιρλανδία.

Ads

Κερδισμένοι της αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός, που συνέχισε με νέα νίκη και έχει το απόλυτο (5χ5), παραμένοντας μόνος πρώτος στη βαθμολογία, ο Άρης που ήταν θριαμβευτής του ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας μεγάλη ανατροπή και η ΑΕΚ που πέρασε από το Αγρίνιο με ίσως την καλύτερη της εμφάνιση στη φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος «χαμένος», όχι μόνο γιατί ηττήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελιδης» συνεχίζοντας το αρνητικό του σερί σε αποτελέσματα και εμφανίσεις, αλλά διότι μετά την απόλυση του Κάρλος Κορμπεράν, μπαίνει σε φάση ανακατατάξεων, ψάχνοντας για νέο προπονητή και προσπάθεια δημιουργίας κανονικής ομάδας, ενώ τρέχουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος και ποιος ξέρει πότε ξανά, με την κατρακύλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου στη βαθμολογία της UEFA, οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας, θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Champions League, συνεπώς ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ πιο έντονος σε σχέση με πέρυσι, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ads

Ο ΠΑΟΚ είχε απώλεια βαθμών στο Ηράκλειο και θεωρείται «χαμένος», κυρίως γιατί δεν κατάφερε να κρατήσει μία πολύτιμη νίκη, καθώς ισοφαρίστηκε στο 90+12΄!

Όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα με την 6η αγωνιστική, θα έχουμε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, που το αποτέλεσμα του θα δείξει πολλά αναφορικά με τη συνέχεια, σίγουρα όμως και πάλι είναι νωρίς για τελικά συμπεράσματα, μιάς και υπάρχουν πολλές αγωνιστικές ακόμη, συν τα play offs.

Στα υπόλοιπα της αγωνιστικής ο Βόλος ήταν η ομάδα που νίκησε, αφού τα άλλα δύο ματς ήρθαν ισόπαλα μεν, με ωραίο ποδόσφαιρο δε, ειδικά στο Ατρόμητος-Λαμία.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παραμένουν αήττητοι, ενώ Αστέρας Τρίπολης, Λα;μία, Λεβαδειακός και Ιωνικός δεν έχουν σημειώσει ακόμη νίκη.

Τα αποτελέσματα

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2
(48΄Γκαρσία, 75′ Μουκουντί)

Ατρόμητος Αθηνών-Λαμία 0-0

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0
(45’, 54’ , 70’, Αϊτόρ)

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 1-1
(48’ Λιάγκας – 54’ Καστάνιο)

Εδώ τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1
(90’+12′ Διαμαντής -10’ Νάρεϊ)

Άρης-Ολυμπιακός 2-1
(76′ Μαντσίνι, 80′ Πάλμα – 15′ Μασούρας)

Βόλος-Ιωνικός 2-0
(15′ Οζέγκοβιτς, 54′ Λούνα)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (6ης) αγωνιστικής

image