Φαίνεται πως η ποιότητα του Άρη αρχίζει και αποτυπώνεται στο γήπεδο, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά την πεντάρα επί της Λαμίας την προηγούμενη αγωνιστική, σήμερα συνέτριψε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0, στην αυλαία της 13ης και τελευταίας για τον α΄γύρο, αγωνιστικής της Super league 1.

Ads

Παρόλο που δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου σημείωσε τη δεύτερη σερί νίκη και με συνολικό σκορ 9-0 και εδραιώνεται στην εξάδα, ενώ οι Ηπειρώτες που το πάλεψαν

Με 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΣ ο Θανάσης Στάικος. Ο Αθανασίου στην εστία, με τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Πήλιο στην τετράδα της άμυνας. Ο Μπαγκαλιάνης αμυντικός χαφ, με τους Μπιλμπάο, Τζίμα σε ρόλο εσωτερικού μέσου. Οι Παμλίδης, Μορέιρα στα εξτρέμ και ο Μπάλαν στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Άρη ο Άλαν Πάρντιου. Ο Κουέστα στο τέρμα και οι Εμπακατά, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Πίρσμαν στην άμυνα. Ετέμπο, Μάνου Γκαρθία στα χαφ, με τους Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο, Πάλμα στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Ζερβινιόστην κορυφή της επίθεσης.

Ads

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά για τις δυο ομάδες, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και να υπάρχει εξαιρετικός ρυθμός. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 25ο λεπτό και άνηκε στον Άρη. Ο Πίρσμαν έκανε μια ωραία κάθετη από τα αριστερά, αλλά δεν ήταν κανένας συμπαίκτης του εκεί για να μπει στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει.

Στην συνέχεια σειρά είχε ο ΠΑΣ να απειλήσει, όταν στο 34’ ο Σόρια έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Κουέστα έδιωξε με υπερένταση. Στο 44ο λεπτό ο Πήλιος έκανε την σέντρα, αλλά η μπάλα δεν βρήκε κανέναν συμπαίκτη του. Μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0 και να ξεκινάει το δεύτερο μέρος, ακριβώς όπως άρχισε το παιχνίδι.

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να κερδίζει πέναλτι στο 58’, όταν ο Οντουμπάτζο πήρε τις κόντρες, έκανε μια κοφτή ντρίμπλα και έπεσε στην περιοχή μετά από πάτημα του Μπιλμπάο. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR, το οποίο τον προέτρεψε να παραμείνει στην αρχική του απόφαση. Ο Φαμπιάνο στο 60’ εκτελώντας εύστοχα έκανε το 1-0 για τους «κίτρινους».

Στην συνέχεια του ματς, ο ΠΑΣ Γιάννινα σφυροκοπούσε την εστία του Άρη, έχοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη! Στο 70’ κανείς παίκτης του Άρη δεν μπορούσε να διώξει, ο Μορέιρα δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής, ενώ ο Φαμπιάνο πρόλαβε και τον Παμλίδη στη μικρή περιοχή.

Στο 74ο λεπτό ο Ροσέρο δεν έπιασε το ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή, με τον Φαμπιάνο ξανά να αποδεικνύεται σωτήρας για τους φιλοξενούμενους και να διώχνει για ακόμη μια φορά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τζίμας έκανε το σουτ, ο Κουέστα έδιωξε, ο Μπάλαν πήρε το ριμπάουντ από το ύψος του πέναλτι και σούταρε, η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα αλλά κόντραρε στον Φαμπιάνο τελευταία στιγμή και πέρασε κόρνερ.

Μετά από αυτό το πεντάλεπτο «φωτιά» για τον ΠΑΣ, όπου δεν κατάφερε να σκοράρει κάποιο γκολ, ο Άρης ανέβασε ρυθμό, κάνοντας το 0-2 στο 79ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Νταμπό πήρε την κεφαλιά, με τον Ενκουλού από κοντά να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του.

Στο 81ο λεπτό ο Αθανασίου έκανε αρχικά φοβερή επέμβαση, στη συνέχεια ο Οντουμπάτζο πήρε την κεφαλιά και στην προσπάθειά του ο Εραμούσπε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 0-3.

Ο Άρης ήταν ασταμάτητος, απειλούσε συνεχώς την εστία του Αθανασίου και έψαχνε ακόμη ένα γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 90+3’. Ο Πάλμα μέσα από την περιοχή έκανε ένα ωραίο πλασέ και διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Παντελάκης Εραμούσπε Μπαγκαλιάνης (64’ Ροσέρο), Σόρια Πήλιος Μπιλμπάο Τζίμας (87’ Τσίρης), Μορέιρα Παμλίδης (87’ Φοφανά), Μπάλαν

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά Ενκουλού Φαμπιάνο Πίρσμαν, Ετέμπο (90’+2’ Σγουρός) Μάνου Γκαρθία (73’ Νταμπό) Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο (46’ Οντουμπάτζο) Πάλμα Ζερβινιό (79’ Γκρέι)

Διαιτητής: Μαλούτας Δημήτριος (Ημαθίας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας), Τζιουβάρας Θεόδωρος (Κοζάνης)
4ος Διαιτητής: Τσιμεντερίδης Σταύρος (Κοζάνης)
VAR: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
AVAR: Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτ/νιας)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις