Δεν θα ανάψει τελικά την Ολυμπιακή φλόγα ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ, που αποσύρθηκε από την τελετή έναρξης των αγώνων το απόγευμα της Παρασκευής.

Ads

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να παρευρεθεί στην μεγάλη «γιορτή» των Ολυμπιακών του Ρίο.

«Μόνο ο Θεός είναι πιο σημαντικός από την υγεία μου. Στη ζωή μου είχα κατάγματα, χειρουργεία, πόνο, νοσηλεύτηκα σε νοσοκομεία και βρέθηκα αντιμέτωπος με νίκες και ήττες. Και πάντα σεβόμουν αυτούς που με θαύμαζαν» έγραψε ο Πελέ.

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή δήλωσε ότι ο 75χρονος σούπερ σταρ είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ανάψει τη φλόγα. «Πήρε την άδεια από τους χορηγούς του, αλλά τώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο του. Θα εξεταστεί από γιατρό και θα κάνει τα πάντα για να είναι αυτός που θα ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα», είχε δηλώσει.

Ads

Ο Πελέ, που θεωρείται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών, έπαιξε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και είναι ο μόνος παίκτης που έχει κερδίσει το τρόπαιο τρεις φορές – το 1958 στη Σουηδία, όταν ήταν μόλις 17, το 1962 στη Χιλή και το 1970 στο Μεξικό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποιός θα ανάψει τον βωμό.