Περιμένοντας την έναρξη του EURO το Sport24.gr σας παρουσιάζει ορισμένα από τα καλύτερα τέρματα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ads
 
Είναι δύσκολο να επιλέξει κάποιος τα καλύτερα γκολ στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Στις συγκλονιστικές αναμετρήσεις της διοργάνωσης, έχουν σημειωθεί ορισμένα από τα καλύτερα τέρματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το Sport24.gr κάνει μια αναδρομή σε αξέχαστες στιγμές περασμένων ΕURO που έμειναν ανεξίτηλες στην μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων.

Ads

Ολλανδία-Αγγλία (EURO 1996)

H Aγγλία συντρίβει την Ολλανδία με 4-1 στη φάση των ομίλων, σε μια ανεπανάληπτη εμφάνιση των “λονταριών”. Ο Άλαν Σίρερ σημειώνει το τρίτο γκολ για τους Άγγλους.

Σουηδία-Αγγλία (EURO 1992)

Το αστέρι του Τόμας Μπρολίν έλαμψε στο EURO 1992 που διεξήχθη στην Σουηδία. Απέναντι στην Αγγλία έβαλε ένα από τα ομορφότερα γκολ της διοργάνωσης.

Δανία-Γερμανία (EURO 1992)

Ο Γιον Γένσεν ανοίγει το σκορ στον τελικό του EURO 1992 Δανία-Γερμανία. Λίγο πριν το τέλος του τελικού ο Βίλφορτ ολοκληρώνει τον θρίαμβο για τους Σκανδιναβούς. Εκείνη την ημέρα σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού. Η άλλη ήταν της Ελλάδας!

Δανία-Σουηδία (EURO 2004)

Στο αμφιλεγόμενο τελευταίο παιχνίδι του 3ου ομίλου στο EURO 2004 Δανία-Σουηδία, ο Γιον Νταλ Τόμασον πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο γκολ.

Πορτογαλία-Ολλανδία (EURO 2004)

O Πορτογάλος  Mανίς στέλνει τους Ολλανδούς παίκτες πίσω στην πατρίδα τους με το νικητήριο γκολ που σημείωσε στον ημιτελικό του EURO 2004.

Σουηδία-Βουλγαρία (EURO 2004)

Η Σουηδία διέσυρε την Βουλγαρία 5-0 στον εναρκτήριο αγώνα των βορειοευρωπαίων στο EURO 2004. Ο Χένρικ Λάρσον δεν θα μπορούσε να λείψει από των χορό των γκολ που σκόρπισαν την Βουλγαρία στους “πέντε ανέμους”.

EΣΣΔ-Ιρλανδία (EURO 1988)

Ο Ρόνι Γουίλαν με εκπληκτικό σουτ δίνει το προβάδισμα στο EΪΡΕ απέναντι στην EΣΣΔ.  Δυστυχώς γι’ αυτόν το εντυπωσιακό του γκολ δεν ήταν αρκετό να δώσει τη νίκη στους “πεισματάρηδες” Ιρλανδούς.

Tσεχία-Πορτογαλία (EURO 1996)

Το γκολ του Πομπόρσκι στάθηκε αρκετό να δώσει στην Τσεχία την πρόκριση για τα ημιτελικά του EURO 1996. Ήταν ένα μικρό δείγμα των ικανοτήτων των παικτών της Τσεχία στην διοργάνωση αυτή.

Aγγλία-Σκωτία (EURO 1996)

Η Αγγλία περίμενε με ανυπομονησία να αντιμετωπίσει την Σκωτία. Τα “λιοντάρια” επιβλήθηκαν με 2-0 και ο Πολ Γκασγκόιν έβαλε το γκολ της καριέρας του!

 

Oλλανδία-EΣΣΔ (EURO 1988)

Το γκολ του Μάρκο Φαν Μπάστεν στον τελικό του EURO 1988 είναι το εντυπωσιακότερο γκολ που έχει σημειωθεί στην ιστορία τoυ θεσμού.

Tσεχοσλοβακία-Γερμανία (EURO 1976)

Ο Πανένκα σημειώνει το πιο παράξενο πέναλτι που είχε επιτευχθεί μέχρι εκείνη την στιγμή στην ιστορία της διοργάνωσης.