O ένας εκ των τριών «ανεπιθύμητων» διαιτητών για την ΚΑΕ Ολυμπιακός, από τον αγώνα Κυπέλλου της 13ης Φεβρουαρίου με τον Παναθηναϊκό, κληρώθηκε να διευθύνει την αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τον Προμηθέα Πατρών, της 26ης αγωνιστικής, την Τετάρτη (8/5, 17:30). Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος θα είναι ο πρώτος διαιτητής μαζί με τους Κορομηλά και Τσώνο της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ads

Μετά την πρώτη αποχώρησή του στο ημίχρονο από τον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έχει επαναλάβει δημόσια πως σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα κατέβει στο ματς. Σε περίπτωση που οι αδελφοί Αγγελόπουλοι εμμείνουν στην απόφασή τους, όπως έχουν διαμηνύσει, αυτό θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον υποβιβασμό του στην Α2. Συγκεκριμένα, καθώς ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε να αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 19η αγωνιστική ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον μη ορισμό ξένων διαιτητών όπως απαιτούσε, υποβιβάζεται στην Α2 τη δεύτερη φορά που δεν θα κατέβει σε αγώνα της κανονικής περιόδου, βάσει της ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε μεν ανακοίνωση και γνωστοποίησε πως την τελευταία αγωνιστική θα υπάρχει γενική είσοδος με 1 ευρώ, όμως αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως η ομάδα θα παίξει τελικά το παιχνίδι. Πολλοί εκτιμούν πως ενδεχομένως η ηγεσία της ομάδας επιθυμεί να ματατρέψει τον αγώνα σε ένα είδος διαμαρτυρίας και ανακοίνωσης των τελικών αποφάσεων. Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται: «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών, που έχει οριστεί για την Τετάρτη 8-5-2019 και ώρα 17:30, θα υπάρξει γενική είσοδος με τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ. Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 7-5-2019 και ώρα 09:00». Επιπλέον, πληροφορίες θέλουν τους ερυθρόλευκους να καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα επιδιώκοντας να βγάλουν παράνομο τον ορισμό του Αναστόπουλου. Όπως αναφέρουν το γεγονός ότι από τη διαδικασία της κλήρωσης απουσίαζε ο Στέλιος Συμεωνίδης (επειδή διαφωνούσε με τον ορισμό) και αυτή διεξήχθη μονάχα με την παρουσία των Κορομηλά και Ταβουλαρέα την καθιστά παράνομη. Επιπλέον ο Ολυμπιακός υποστηρίζει πως κανονικά, θα έπρεπε η ΚΕΔ να συνεδριάζει με πέντε μέλη, όμως εδώ και καιρό οι κ.κ. Μουζάκης και Παπαδόπουλος απουσιάζουν.

Σημειώνεται πως λίγο πριν από την σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔ, ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στα γραφεία της ΕΟΚ και ζήτησε να μην εξαιρεθούν οι τρεις «ανεπιθύμητοι» διαιτητές για την ομάδα του Πειραιά. Μετά τον ορισμό του Παναγιώτη Αναστόπουλου στο ματς του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα, φάνηκε να είναι ικανοποιημένος σε σχέση με τις αντιδράσεις του το μεσημέρι, όταν και δήλωσε πως «κράτος είναι ο Ολυμπιακός, ζούμε σε ένα κράτος μπ@@λο, ο Παναθηναϊκός δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς». «Φαίνεται πως επανήλθε η τάξη», αναφέρε μετά τις επίσημες ανακοίνωσεις για τον ορισμό των διαιτητών. 

«Υπεύθυνος για τη διαφαινόμενη διάλυση ο Βασιλακόπουλος»

Ads

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, «δείχνει» τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλου, ως υπαίτιο για την κλιμάκωση του αρνητικού για το ελληνικό μπάσκετ κλίματος. «Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος», τόνισε χαρακτηριστικά, μετά την ενημέρωση για όσα συνέβησαν κατά την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής στην ΚΕΔ.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε αλλεπάλληλες προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, αλλά όπως έχει τονίσει «ο Βασιλακόπουλος παραμένει άφαντος και κρυμμένος». Επιπλέον, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν είχε προσέλθει στην έκτακτη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Γιώργος Βασιλειάδης στις 15 Μαρτίου στο γραφείο του, παρουσία των αδελφών Αγγελόπουλων και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στο ελληνικό μπάσκετ. Πριν ακόμη συγκαλέσει εκείνη την έκτακτη σύσκεψη ο υφυπουργός Αθλητισμού καλούσε την ΕΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης, στέλνοντας μήνυμα πως θα αναμένει μέχρι την… ύστατη στιγμή. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν σήκωνε τα τηλέφωνα, δεν απαντούσε καν στα μηνύματα του Γιώργου Βασιλειάδη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού.

«Σε καμία περίπτωση ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν παίρνει το μέρος του Ολυμπιακού, ενώ έχει εκφράσει και τη διαφωνία του ως προς τη συγκεκριμένη στάση των αδελφών Αγγελόπουλων. Όμως, σε μία τέτοια κατάσταση που έχει δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος όφειλε να πάρει πρωτοβουλίες με στόχο την εξομάλυνση και την αποκλιμάκωση της έντασης. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια. Αντίθετα, παραμένει κρυμμένος. Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος,» τονίζεται από το περιβάλλον του υφυπουργού Αθλητισμού. Εξάλλου, ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε δηλώσει σε τηλεοπτική συνέντευξη πριν περίπου δέκα ημέρες πως «η Ομοσπονδία οφείλει “χθες” να πάρει πρωτοβουλίες. Θα είμαστε μάρτυρες του θανάτου του ελληνικού μπάσκετ».  

Ο Βασιλακόπουλος θα κινηθεί νομικά κατά Βασιλειάδη

Μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη, ήρθε η σειρά του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου να απαντήσει στα όσα τον κατηγόρησε ο υφυπουργός αθλητισμού. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος απείλησε με «άμεση κίνηση εναντίον του», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι μέσω κύκλων εκπεφρασμένες απόψεις του κύριου Βασιλειάδη είναι γελοιότητες και αστειότητες από τις οποίες λείπει δυστυχώς  τελείως η σοβαρότητα.  Αναδεικνύουν το ανεύθυνον του προσώπου, το οποίο αναλαμβάνει τις ευθύνες της στοχοποίησης του προέδρου της ΕΟΚ, με την γνωστή πολυετή διαδρομή στο άθλημα, σε εθνικός και διεθνές επίπεδο. Θα υπάρξει άμεση κίνηση εναντίον του, φυσικά εντός των πλαισίων των νόμων και των κανονισμών τους οποίους ο ίδιος με τις δηλώσεις του προσβάλει. Θεωρούμε όμως και ότι πρέπει να επέμβουν και άλλοι θεσμοί και να βάλουν ένα φρένο στον κατήφορο που τους παρασύρει και τους εκθέτει».