Ο κατήφορος και η υποβάθμιση του Ελληνικού πρωταθλήματος δεν έχει τέλος. Το κρίσιμο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, ανέβαλε την Γ.Σ. για τις 31 Αυγούστου, που σημαίνει πως το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29/08) και πάει για 11-12 Σεπτεμβρίου.

Ads

Το Ελληνικό ποδοσφαιρόφιλο κοινό αδημονούσε για την έναρξη της Super League το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (28-29 Αυγούστου), με δεδομένο πως η προγραμματισμένη σέντρα για το διήμερο 21-22 Αυγούστου αποδείχτηκε όνειρο θερινής νυχτός, ωστόσο ούτε αυτή τη φορά θα έχουμε αίσιο τέλος στο μακρόσυρτο αυγουστιάτικο ποδοσφαιρικό σίριαλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Super League, αποφασίστηκε ομόφωνα, η ΓΣ να πάρει αναβολή για τις 31 Αυγούστου, το οποίο σημαίνει πως το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29/08) και πάει για 11-12 Σεπτεμβρίου.

Η ενημέρωση της Super League:

«Ομόφωνα η Γ.Σ. αποφάσισε, όπως για τεχνικούς λόγους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η οποία είναι σε καλό δρόμο, να οριστεί Γ.Σ. την Τρίτη 31/8/2021, ώστε να ψηφιστεί η προκήρυξη. Ως εκ τούτου, οι επαναληπτικές Γ.Σ. της Τετάρτης (25/8) και της Παρασκευής (27/8), δε θα διεξαχθούν».

Ads

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, επτά ομάδες έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, με τους Ολυμπιακό, Άρη, Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα να είναι στην Nova και τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΟΦΗ στην Cosmote TV.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση για το που θα κινηθούν τηλεοπτικά τη νέα σεζόν, με τους Κυπελλούχους Ελλάδας να φέρονται κοντά στο να συμφωνήσουν εκ νέου με την NOVA, αλλά και να είναι πάντα στο βάθος του μυαλού τους το ενδεχόμενο της κάλυψης των αγώνων του Δικεφάλου από το PAOK TV.

Από εκεί και πέρα κλειδί στις όποιες εξελίξεις, είναι οι κινήσεις των άλλων έξι ομάδων που ψάχνουν εναγωνίως τηλεοπτική στέγη. Ο Αστέρας είναι ένα βήμα από τη συμφωνία του για τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA έναντι ποσού λίγο πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ, με τους Αρκάδες να παίρνουν το “OK” για να προχωρήσουν στο deal ώστε να μείνει και ένα ποσό παραπάνω διαθέσιμο στην “COSMOTE TV” για να το μοιράσει στις υπόλοιπες ομάδες και έτσι να μπορέσουν να υπογράψουν και αυτές με τηλεοπτικό πάροχο έναντι ενός ποσού κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει όμως να συμφωνήσουν πρώτα οι Βόλος, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και Ιωνικός με την Cosmote TV και εν συνεχεία να πέσουν και οι υπογραφές των Αρκάδων με την NOVA.

Επιπλέον δεν έχει προκύψει συμφωνία για τη λειτουργία κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης στο ελληνικό πρωτάθλημα από το 2023 και έπειτα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία (11 ομάδες) για να υπογραφεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και να οδηγούμαστε έτσι αναπόφευκτα σε απόφαση για νέα αναβολή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η δράση θα καθυστερήσει για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες αφού μετά από το προσεχές Σαββατοκύριακο θα υπάρχει διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων για τα ματς των εθνικών ομάδων.

Κάτι που σημαίνει πως στην καλύτερη δυνατή περίπτωση, αν θα έχουν διευθετηθεί όλα τα φλέγοντα τηλεοπτικά μέτωπα, πάμε για πρώτη σέντρα στο διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου. Πιο αργά δηλαδή από κάθε άλλη ευρωπαϊκή λίγκα.