Απομένει ένα παιχνίδι (Λαμία-Βόλος σήμερα 5/10 στις 19:30) για την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής στην Α΄ εθνική και οι ενδείξεις μετά τα χθεσινά ματς και τα αποτελέσματα, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές για την συνέχεια.

Ads

Αυτό που είναι απαραίτητο στο πρωτάθλημα μας και ζητούμενο χρόνια τώρα, είναι η ανταγωνιστικότητα, οι ανατροπές και όσο το δυνατόν να μικραίνουν οι αποστάσεις και η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν.

Η ήττα της ΑΕΚ από τον Ατρόμητο και η ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον νταμπλούχο Ολυμπιακό, καθώς και η επάνοδος με νίκη του ιστορικού Απόλλωνα στην πρώτη κατηγορία, μαζί με την συνεχιζόμενη κατρακύλα του Παναθηναϊκού, είναι τα αξιοσημείωτα της 4ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του απώλεια βαθμών στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ που έδειξε ότι δεν ήταν τυχαία η ισοπαλία που απέσπασε την προηγούμενη στου Χαριλάου από τον ΑΡΗ.

Ads

Δυστυχώς η διοίκηση των ερυθρολεύκων για πολλοστή φορά έβγαλε εμπρηστική ανακοίνωση εξαπολύοντας  επίθεση κατά του διαιτητή Καραντώνη για τις αποφάσεις του, της ΕΠΟ, της ΚΕΔ αλλά και του Άγγλου αρχιδιαιτητή Κλάντενμπεργκ, θεωρώντας ότι αδικήθηκαν με το ακυρωθέν γκολ και γενικότερα τις αποφάσεις του ρέφερι.

Είναι θλιβερό μία τόσο μεγάλη ομάδα να δηλητηριάζει συνέχεια το κλίμα, ανεξαρτήτως του αν έχει ή δεν έχει δίκιο την κάθε φορά, αφού είναι φανερό πως το πρόβλημα στον Ολυμπιακό είναι ότι δεν μπορεί να «καταπιεί» την απώλεια ελέγχου της ΕΠΟ. Ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι μέσω του ελέγχου της ομοσπονδίας πυροδοτείται η κόντρα μεταξύ συγκεκριμένων παραγόντων και ομάδων, που ανταγωνίζονται και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Η ποδοσφαιρική ουσία είναι να μπορεί κάποιος να δει το πολύτιμο οξυγόνο που προσφέρει η παρουσία ομάδων όπως ο ΠΑΣ και η δυνατότητα τους να ανταγωνίζονται τις μεγάλες ομάδες, αναβαθμίζοντας όλο το «προϊόν».

Μεγάλος είσαι όταν ξέρεις να νικάς, αλλά κυρίως όταν ξέρεις να χάνεις.

H AEK προφανώς είχε μείνει στα πανηγύρια της μεγάλης της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League και με εμφάνιση κατώτερη των δυνατοτήτων της, γνώρισε την πρώτη της ήττα από τον Ατρόμητο, που με τη σειρά του πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Σίγουρα η διοργάνωση έχει ανάγκη από δυνατό κι ανταγωνιστικό Ατρόμητο αφ’ ενός, αλλά επίσης στην Ένωση πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα του βάθους στο ρόστερ, με δεδομένο πως θα χρειαστούν πολλοί και καλοί παίκτες για να ανταποκριθεί η ομάδα στις απαιτήσεις της, εγχώριες και Ευρωπαϊκές.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να πληρώνει την μη στήριξη στον Γιώργο Δώνη, η αποχώρηση του οποίου δείχνει καθοριστική. Με βάση την απλή ποδοσφαιρική λογική η διοίκηση του έπρεπε να κάνει τα αδύνατα-δυνατά να τον κρατήσει ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί και η σπουδαία δουλειά του με τα νέα παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Το τριφύλλι δεν έχει ακόμη νίκη, γνώρισε την ήττα εντός από τον ΑΡΗ που έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα και είναι μόνος πρώτος στην βαθμολογία.
Στον ΠΑΟ η ψυχολογία είναι χαμηλή και η αμφισβήτηση προπονητή και παικτών κάνει τα πράγματα χειρότερα. Από τις αποφάσεις και την διαχείριση της κατάστασης θα εξαρτηθεί και η συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ επανήλθε στις νίκες με 3-0 επί του ΟΦΗ που του προσφέρει ηρεμία μετά τον αποκλεισμό από την Κράσνονταρ, αλλά και τις συνεχόμενες ισοπαλίες με Ατρόμητο και Βόλο.

Ο ΟΦΗ έδειξε και πάλι ότι είναι ομάδα που της αρέσει να παίζει πάντα ποδόσφαιρο δίχως σκοπιμότητες, αδικείται από το χθεσινό αποτέλεσμα βάσει εικόνας και είναι θέμα χρόνου να μετουσιώσει τις καλές εμφανίσεις με νίκες και βαθμούς.

Τέλος ο ιστορικός Απόλλων επανήλθε στην Α΄ εθνική, χθες ήταν το πρώτο του ματς και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με νίκη απέναντι στην ΑΕΛ, που θα του δώσει καλή ψυχολογία. Απλώς χρειάζεται χρόνο η ομάδα καθότι ξεκίνησε αργά την προετοιμασία της και ασφαλώς ο βασικός στόχος θα είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Το πρωτάθλημα θα διακοπεί για δύο εβδομάδες λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας σtο Nations League, που σημαίνει ότι η συνέχεια είναι πιθανόν να φέρει ανατροπές. Θα εξαρτηθεί από την δουλειά που θα γίνει κατά την διάρκεια της διακοπής, αλλά και την ολοκλήρωση των μεταγραφών της τελευταίας στιγμής (σήμερα το βράδυ λείγει η προθεσμία).

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική

Σάββατο 3/10

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 1-1
(54’ Αριγίμπι-41’ Μπαράλες)

Δείτε στιγμιότυπα και όλα τα γκολ

Κυριακή 4/10

Παναθηναϊκός – Άρης 0-1
(25′ Μαντσίνι)

Δείτε στιγμιότυπα και το γκολ

Απόλλων Σμύρνης -Λάρισα 1-0
(90′ πέν. Φατιόν)

Δείτε στιγμιότυπα και το γκολ

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0
(8′ Ελ Καντουρί, 89′, 90’ Σβιντέρσκι)

Δείτε στιγμιότυπα και όλα τα γκολ

Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1
(5′ Παμλίδης – 51′ Ελ Αραμπί)

Δείτε στιγμιότυπα και όλα τα γκολ

Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-0
(24’ Γούτας)

Δείτε στιγμιότυπα και το γκολ

Δευτέρα 5/10
Λαμία-ΝΠΣ Βόλος (19.30)

Η βαθμολογία

Άρης   10   (4 ματς)
ΠΑΟΚ   8   (4 ματς)
Ολυμπιακός   7    (3 ματς)
ΑΕΚ   6   (3 ματς)
Ατρόμητος   5   (4 ματς)
ΟΦΗ   5   (4 ματς)
ΝΠΣ Βόλος   4   (3 ματς)
Αστέρας Τρίπολης   4   (3 ματς)
Απόλλων Σμύρνης   3   (1 ματς)
ΠΑΣ Γιάννινα   2   (2 ματς)
Παναιτωλικός   2    (4 ματς)
ΑΕΛ   1   (3 ματς)
Παναθηναϊκός   1   (3 ματς)
Λαμία   0   (3 ματς)

Η επόμενη 5η αγωνιστική 

image