Ομαδικές μηνύσεις, προσφυγή στο ΣτΕ και καταγγελία στην FIFA για καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητου του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι ενέργειες που θα κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου. Καταδικάζουν τα επεισόδια

Ads

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου η συγκέντρωση που αφορά τις κινήσεις που θα κάνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μετά την απόφαση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό της ομάδας στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν οι μέτοχοι της ΠΑΕ, τοπικοί φορείς και πάνω από 1000 φίλοι του συλλόγου και αποφασίστηκε η ΠΑΕ να στραφεί νομικά για την ανατροπή της απόφασης στο διαιτητικό δικαστήριο και στο ΣτΕ.

Παράλληλα, η ΠΑΕ κατέθεσε καταγγελία στη FIFA για καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητου του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ μερίδα οπαδών της ομάδας πρότινε να γίνουν ομαδικές μηνύσεις εναντίον όσων πήραν την απόφαση.

Ads

Ο Γιώργος Βαρούτσικος, ο οποίος ανακοίνωσε πως είναι ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε: “Έχουν συμβεί πολλά γεγονότα που δεν μπορώ να τα κατανοήσω. Βομβαρδίζουν την ομάδα και δεχόμαστε πόλεμο άνευ προηγουμένου. Θέλω να είναι ο κόσμος κοντά στην ομάδα και να μην προβείτε σε καταστροφές.

Αγκαλιάστε την ομάδα και μείνετε κοντά για να μη συμβεί τίποτα. Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε έντονα, αλλά και κόσμια. Αυτοί που μπορείτε να σώσετε την ομάδα δεν είμαστε εμείς, αλλά εσείς. Έχουμε λόγο”.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Θεοδώρου, τόνισε: “Η ΠΑΕ ενημερώθηκε προφορικά και όχι εγγράφως ότι ο φάκελος είναι πλήρης”, ενώ ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Γιώργος Αθανασάκης πρόσθεσε:

“Θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο, της οποίας το σκεπτικό δεν έχουμε λάβει ακόμη. Μας έχουν πει ότι θα το πάρουμε αύριο (25/8). Θα δούμε που πάσχει αυτή η απόφαση. Αίσθησή μου είναι ότι από τη στιγμή που γραφόταν στον Τύπο ότι υπάρχει πρόβλημα με το φάκελο, θα έπρεπε η ΠΑΕ να κληθεί προς συμμόρφωση, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Επίσης, παραβιάζεται η αρχή της διοίκησης. Χάνεται η εμπιστοσύνη προς το κράτος. Η βούληση της ΠΑΕ και εντολή της είναι να εξαντλήσουμε κάθε ενδεχόμενο για δικαίωση”.

Ο Δήμαρχος του Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, δήλωσε: “Το σύνολο των τοπικών φορέων θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε και να υπερασπιστούμε την ιστορία και την αξιοπιστία μίας ιστορικής ομάδας ανεξαρτήτως προσώπων. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται.

Διαχωρίζουμε τα πρόσωπα από τις ομάδες. Επειδή ξέρουμε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει αμαρτίες, υποστηρίζουμε την κάθαρση, όχι όμως να αναζητά το εξιλαστήριο θύμα”.

Επίσης στην συγκέντρωση μίλησαν ο βουλευτής της Ν.Δ, Θανάσης Νάκος, ο Περιφερειαρχής της Θεσσαλίας, Γιώργος Αλεξόπουλος, ο αντιπεριφεριάρχης Θεσσαλίας, Αργύρης Κοπάνας, η βουλευτής της Ν.Δ., Ζέτα Μακρή και ο Δημοτικός Συμβούλος, Γιώργος Μουλά.


Καταδικάζει τα επεισόδια

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κατάδικάζει τα επεισόδια που έγιναν στην πόλη το βράδυ της Τρίτης μετά την απόφαση για τον υποβοιβασμό της ομάδας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: “Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ καταδικάζει κάθε είδους ενέργειες βίας. Κατανοεί τους αγανακτισμένους φιλάθλους μας αλλά σε καμία περίπτωση δεν επικροτεί και δεν επιτρέπεται να προσφεύγουν σε ακραίες, βίαιες ενέργειες. Επίσης, συστήνει στο φίλαθλο κόσμο να προστατέψει την πόλη από όλες τις κακόβουλες και ύποπτες δολιοφθορές, από όπου κι αν προέρχονται.

Η ερυθρόλευκη οικογένεια είναι πάντα δυνατή και ενωμένη και διεκδικεί μόνο με νόμιμα μέσα το δίκιο της, όπως απέδειξε και στο πρόσφατο παρελθόν, παρ’ ότι η εν μέρει αλλά ουσιαστική δικαστική της δικαίωση προκάλεσε ωμές πολιτικές παρεμβάσεις, κατά παράβαση του συντάγματος. Δηλώνουμε δε απερίφραστα ότι εμπιστευόμαστε απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη που θα προσφύγουμε και πάλι.

Τέλος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ καταδικάζει όλους όσους προκάλεσαν φθορές στο βουλευτικό γραφείο του κ. Κώστα Καρτάλη, στα γραφεία κομμάτων και όπου αλλού συντελέστηκαν παραβατικές πράξεις. Στον αγώνα για τη δικαίωση της ομάδας είμαστε όλοι ενωμένοι”.

Πηγή: www.sport24.gr