Στην ισοπαλία 1:1 που σημειώθηκε στον εναρκτήριο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου EURO2012 στο Εθνικό Στάδιο της Πολωνίας μεταξύ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Πολωνίας και της Ελλάδας αναφέρεται το σύνολο των πολωνικών εφημερίδων.

Ads

Οι πολωνικές εφημερίδες επισημαίνουν ότι μετά από μια αρχικά επιτυχημένη εμφάνιση της εθνικής Πολωνίας, στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα αποδυναμώθηκε και δέχθηκε από τους Έλληνες ένα γκολ ισοφάρισης. 

Ο Πολωνικός Τύπος χαρακτηρίζει τον αγώνα ως «ματς-θρίλλερ», σημειώνει ότι στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης επικράτησαν έντονα συναισθήματα χαράς και λύπης και υπογραμμίζει ότι η έκβασή του αγώνα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «ένα ταξίδι από τον ουρανό στην κόλαση» για τους Πολωνούς παίκτες. 

H εφημερίδα Gazeta Wyborcza, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, με τίτλο «Νίκη, έως τη μέση. Πολωνία – Ελλάδα 1:1», υπογραμμίζει ότι η Πολωνία ξεκίνησε τον αγώνα «φανταστικά» – «οι επιθέσεις κατά του ελληνικού τέρματος στέφθηκαν με επιτυχία και σημειώθηκε ένα καταπληκτικό γκολ από τον Robert Lewandowski», όμως στο δεύτερο ημίχρονο η πολωνική ομάδα εμφανίσθηκε αποδυναμωμένη και δέχθηκε το γκολ ισοφάρισης. 

Ads

Η εφημερίδα Rzeczpospolita, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, με τίτλο «Χαρά, δράμα, ισοπαλία» τονίζει ότι «ο Lewandowski σημείωσε γκολ, ο Szczęsny έλαβε κόκκινη κάρτα, ενώ ο Tytoń απέκρουσε το πέναλτι. Εντονα συναισθήματα στην έναρξη του EURO » 

Στην εφημερίδα Le Quotidien δημοσιεύεται σύντομο άρθρο -ανταπόκριση του AFP με τίτλο «Η Ελλάδα χάλασε τη γιορτή» και υπότιτλο «ΟΜΑΔΑ Α: Αφού σφράγισαν την Πορτογαλία το 2004, οι Έλληνες το ξανάκαναν», το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα, όπως το συνηθίζει, όπως είχε κάνει στο Euro-2004, κερδίζοντας την Πορτογαλία 2-1, διοργανώτρια χώρα, χάλασε τη γιορτή της Πολωνίας, χώρα που συνδιοργανώνει Euro-2012 με την Ουκρανία, υφαρπάζοντας την ισοπαλία, κατά τη διάρκεια ενός εντελώς τρελού εναρκτήριου παιχνιδιού, την Παρασκευή, στην Βαρσοβία.