Ο Άρης με σχετική άνεση προστάτεψε το 1-0 του πρώτου ημιτελικού στο Αγρίνιο και πριν λίγο μετά την ισοπαλία 0-0, στη ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Ads

Πρόκειται μάλιστα για τον 10ο τελικό στην ιστορία των κιτρίνων, όπου και θα διεκδικήσουν το δεύτερο τους τρόπαιο μετά το 1970.

Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαΐου, ενώ ακόμη δεν έχει οριστεί η ακριβής ώρα.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να γράψουν ιστορία, ωστόσο και μόνο η παρουσία τους στα ημιτελικά, συνιστά μεγάλη και ιστορική επιτυχία.

Ads

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος, με τον Κουέστα στο τέρμα και τους Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Φεράρι στην άμυνα. Βέλεθ-Νταρίντα βρέθηκαν στον άξονα, με Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία και Σαμόρα τριάδα πίσω από τον Μορόν.

Πιστός στο 3-5-2 ο Γιάννης Πετράκης, είχε τον Τσάβες στην εστία και τους Μλάντεν, Μπρ. Ντουάρτε και Ταμπίτζε στα στόπερ. Μαυρίας και Τορεχόν βρέθηκαν στα άκρα, με Χατζηθεοδωρίδη, Πέρες και Φρ. Ντουάρτε σε πιο κεντρικό ρόλο. Επιθετική δυάδα, οι Καρέλης και Σενγκέλια.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και έψαξαν ένα γρήγορο γκολ, με το συρτό σουτ του Σουλεϊμάνοφ στο 8ο λεπτό να περνά άουτ.

Οι Αγρινιώτες ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και δημιούργησαν προϋποθέσεις στο 20’, όταν ο Μαυρίας έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά αλλά δεν μπόρεσε να βρει καλά τον Καρέλη.

Ο ρυθμός έπεσε στα επόμενα λεπτά, με τον Σαμόρα να σουτάρει πολύ άουτ στο 32’, προτού ο Τσάβες αναγκαστεί να κάνει μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του ίδιου παίκτη από κοντά έξι λεπτά αργότερα.

Ακολούθησε μία ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού στο 45’, όταν σταμάτησε το μακρινό σουτ του Σουλεϊμάνοφ.

Η εικόνα δεν άλλαξε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Άρης κυκλοφορούσε αναζητώντας διαδρόμους, ο Παναιτωλικός έψαχνε την στιγμή του στην αντεπίθεση. Οι φάσεις ήταν ομολογουμένως πιο λίγες, με τους φιλοξενούμενους να φτιάχνουν επικίνδυνη στιγμή μπροστά από την εστία του Κουέστα στο 64ο λεπτό. Ένα λεπτό αργότερα, μία κεφαλιά του Βέλεθ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 71ο λεπτό ο Παναιτωλικός επιχείρησε να γίνει ξανά απειλητικός, με τον Χουάνπι να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να φεύγει άουτ. Οι Αγρινιώτες άγγιξαν την ισοφάριση στο 86′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπρούνο Ντουάρτε πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Κουέστα.

Ο Άρης είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ στο 90+4′. Ο Νταρίντα βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, όμως υπό πίεση του Τσιγγάρα δεν τον νίκησε, ο Ανσαριφάρντ στη συνέχεια σούταρε πάνω στα σώματα.

Το 0-0 δεν άλλαξε, όμως οι κίτρινοι πανηγύρισαν την επιστροφή σε τελικό έπειτα από 14 χρόνια.

 

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι (90’ Ζουλ), Βέλεθ (90’ Ρόουζ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (60’ Φετφατζίδης), Σαμόρα (79’ Σαβέριο), Μορόν (79’ Ανσαριφάρντ)

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (80’ Λομόνακο), Μπρ. Ντουάρτε, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες (80’ Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε (61’ Χουάνπι), Καρέλης (61’ Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια (72’ Ντίας)

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)

Βοηθοί: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών), Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας)

4ος Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)

VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)

AVAR: Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)