Ο Άρης, με την ισοπαλία 2-2 σήμερα στο «Πανθεσσαλικό» κόντρα στη Νίκη Βόλου, είναι η πρώτη χρονικά ομάδα, που εξασφάλισε την πρόκριση της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με συνολικός σκορ 5-2 (3-0 το πρώτο ματς στο «Κλ. Βικελίδης»).

Ads

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσουν στους 4 του θεσμού, την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Παναιτωλικός-ΟΦΗ (σσ. οι Αγρινιώτες νίκησαν 2-1 εκτός έδρας τους Κρητικούς στο πρώτο ματς) και έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται τελικό.

Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν με το κεφάλι ψηλά τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση, καθώς πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση.

Ο αγώνας

Η ατμόσφαιρα στο «Πανθεσσαλικό» ήταν εξαιρετική, οι οπαδοί της Νίκης Βόλου έδιναν βροντερό παρών, ενώ και η παρουσία αυτών του Άρη έδωσε διαφορετικό χρώμα στο ματς.

Ads

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, ούτε και φάσεις, με τους «κίτρινους» να κερδίζουν πέναλτι στο 26ο λεπτό σε χέρι του Γαβριηλίδη, μετά από γέμισμα του Γκαρθία, με τον Σαβέριο να αναλαμβάνει την εκτέλεση για να νικήσει τον Γκαραβέλη για το 0-1.

 

Παρόλα αυτά, το προβάδισμα των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις οκτώ λεπτά, αφού στο 35’ η Νίκη Βόλου το έφερε στα ίσα, όταν ο Κρητικός έκανε το σουτ που κόντραρε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και στρώθηκε στον Κάσσο, που από κοντά νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 1-1. Ένα τέρμα που είχε ξεχωριστή σημασία και πανηγυρισμό για τους Βολιώτες, οι οποίοι έτρεξαν στον πάγκο και έγιναν μια αγκαλιά με τον Κυριακίδη, ο οποίος προσφάτως έχασε τη γυναίκα του.

 

Το 1-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τη Νίκη Βόλου να μπαίνει φουριόζα στο δεύτερο 45λεπτο και να βρίσκει γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Τραγικό λάθος του Μπράμπετς, έβγαλε τον Πολίτη φάτσα με τον Χουτεσιώτη και αυτός έσπασε στον επερχόμενο Ριμπέιρο, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 2-1 και έβαλε «φωτιά» στο Πανθεσσαλικό.

 

Ο Μάντζιος με τριπλή αλλαγή θέλησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, θέλοντας να την τονώσει επιθετικά, με τον Ελευθερόπουλο να ρίχνει στο ματς τον Κυριακίδη και αυτός να γνωρίζει την αποθέωση μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα.

Στο 65’ η Νίκη πλησίασε το τρίτο γκολ αλλά ο Ριμπέιρο έκανε κακό τελείωμα, με τον Άρη τέσσερα λεπτά αργότερα να φέρνει το ματς στα ίσια, όταν ο Σαμόρα βρήκε τον Σαβέριο και αυτός εκτέλεσε μέσα από την περιοχή για το 2-2.

 

Το παιχνίδι συνέχιζε να έχει εξαιρετικό ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και ο Χουτεσιώτης με ωραία επέμβαση στο 75’ στέρησε το 3-2 στον Να. Αμέσως μετά ο Φεράρι έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή το τακουνάκι του Κρητικού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τζιόρας είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των «κίτρινων».

Η Νίκη Βόλου έψαχνε περισσότερο το γκολ αλλά δεν το βρήκε, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2.

Οι παίκτες και το επιτελείο της Νίκης Βόλου γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο τους και ο Άρης πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

 

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Τοπαλίδης (58′ Τζιώρας), Γιαννίτσης, Ανδρέου (46′ Στίκας), Να’α, Λίταινας (73′ Αναστασίου), Γαβριηλίδης (58′ Κυριακίδης), Πολίτης, Κρητικός, Ριμπέιρο (83′ Μπάλλας)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Μπράμπετς, Βέλεθ (46′ Μοντόγια), Φατόρε, Φεράρι, Ντουκουρέ (58′ Βερστράτε), Τζούρασεκ (58′ Νταρίντα), Σαβέριο, Παναγίδης (58′ Μενέντεθ), Μάνου Γκαρθία (75′ Χριστοδουλόπουλος), Σαμόρα

Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Στεφανής Γεώργιος (Καρδίτσας), Λιόντος Κωνσταντίνος (Ηπείρου)

4ος Διαιτητής: Κατσικογιάννης Αλέξανδρος (Ηπείρου)

VAR: Κατοίκος Κωνσταντίνος (Αθηνών)

AVAR: Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)

Αύριο (Τετάρτη 31 Ιανουαρίου) ολοκληρώνεται η φάση των προημιτελικών με τις αναμετρήσεις

  • 17:00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ (2-1 πρώτο ματς)
  • 19:00 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (2-1 πρώτο ματς)
  • 21:00 ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός (4-0 πρώτο ματς)

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Πανσερραϊκός / ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός / Ατρόμητος
  • ΟΦΗ / Παναιτωλικός – Άρης