Την ζωή του έχασε από τον κοροναϊό ο 21χρονος προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας στη Μάλαγα, Φραν Γκαρσία. Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα του κοροναϊού που κατεγράφη στην Ισπανία.

Ads

Ο Φρανσίσκο Γκαρσία ήταν προπονητής στην παιδική ομάδα της Ατλέτικο Πορτάδα Άλτα, ενός ερασιτεχνικού σωματείου στη Μάλαγα.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, ο νεαρός προπονητής της τοπικής ομάδας στη Μάλαγα υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον κοροναϊό και έμαθε ταυτόχρονα πως είχε λευχαιμία.

Η επιθετική μορφή της αρρώστιας, την οποία αγνοούσε, δεν βοήθησε καθόλου στη μάχη που κλήθηκε να δώσει με τον Covid-19 κι όταν άρχισε ν’ αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή.

Ads

«Ο Φραντσίσκο ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και πολύ ταλαντούχος προπονητής. Είμαστε όλοι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Το νοσοκομείο με ενημέρωσε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής πως η κατάστασή του είχε σταθεροποιηθεί. Όμως, μία ώρα αργότερα… Ο κορωνοϊός συνέπεσε με μία άσχημη ασθένεια από την οποία έπασχε. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πεπ Μπουένο.