Η αναμέτρηση της Τουρκίας με την Κροατία που είχαν έρθει αντιμετώπες και στα προημιτελικά του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (νικητές οι Τούρκοι στη διαδικασία των πέναλτι) είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο ζευγάρι που ανέδειξε η σημερινή κλήρωση, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν κατά σειρά οι αναμετρήσεις Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Πορτογαλία (ήταν ζευγάρι και στα πλέι οφ για μία θέση στο Μουντιάλ 2010) Τσεχία-Μαυροβούνιο και Εσθονία-Ιρλανδία.

Ads

Τα τέσσερα ζευγάρια της κλήρωσης των μπαράζ:

Τουρκία – Κροατία
 
Εσθονία – Ιρλανδία
 
Τσεχία – Μαυροβούνιο
 
Boσνία/Ερζεγοβίνη-Πορτογαλία
 
Η κλήρωση έλαβε χώρα στην Κρακοβία ενώ οι δύο άνθρωποι που “έβγαλαν” ουσιαστικά τα τέσσερα ζευγάρια ήταν ο γενικός διευθυντής της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, καθώς και ο Πολωνός πρώην επιθετικός και νυν πρεσβευτής της διοργάνωσης για τη χώρα του, Ζμπίγκνιεβ Μπόνιεκ.

 
Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 11/12 Νοεμβρίου στις έδρες των γηπεδούχων ομάδων ενώ οι ρεβάνς όπου θα κριθεί ποιες θα είναι οι τέσσερις τελευταίες ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τελικά, θα λάβουν χώρα στις 15 Νοεμβρίου.

Ads

 
Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τις συνδιοργανώτριες Ουκρανία και Πολωνία, θέση στα τελικά του Euro 2012 έχουν ήδη εξασφαλίσει η κάτοχος του τροπαίου Ισπανία και οι Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Αγγλία, Δανία (πρώτες ομίλων) και Σουηδία (ως καλύτερη δεύτερη από τους εννέα προκριματικούς ομίλους).

 
Η κλήρωση για τους ομίλους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα λάβει χώρα στο Κίεβο στις 2 Δεκεμβρίου, με την τελική φάση να ξεκινάει στις 8 Ιουνίου 2012 και να ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου.

Πηγή: sport 24