Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Μπαρτσελόνα με 2-1 μέσα στο “Καμπ Νόου” και βρίσκεται… αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία. Η “βασίλισσα” είχε να νικήσει στην έδρα του μεγάλου της αντιπάλου από τον Δεκέμβρη του 2007 (1-0 με σκόρερ τον Ζούλιο Μπαπτίστα), ενώ ξέφυγε στην κορυφή με 7 βαθμούς διαφορά, με 4 αγωνιστικές να απομένουν.

Ads

Ο Σάμι Κεντίρα άνοιξε το σκορ στο 17′, τέρμα ιστορικό, καθώς με αυτό έφτασε τα 108 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα η Ρεάλ, επίδοση που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία της Primera Division. Ο Αλέξις Σάντσες ισοφάρισε στο 70′, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, αλλά 3 λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε την νίκη στους “μερένγκες”, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Ο Πορτογάλος έφτασε τα 42 τέρματα φέτος, ξεπερνώντας την περσινή του επίδοση με 41, η οποία βέβαια ήταν καλύτερη επίδοση στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Ρονάλντο επίσης με αυτό το γκολ στο “Καμπ Νόου” έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκόραρε σε ένα πρωτάθλημα κόντρα σε όλους τους αντιπάλους.

Η εξέλιξη του ματς
Μόλις στο 4ο λεπτό ο Βίκτορ Βαλντές έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση στην κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στην απέναντι εστία ο Κασίγιας στο 6′ πρόλαβε και μπλόκαρε προ του Ντάνι Άλβες που βγήκε από δεξιά.
Το σουτ του Μπενζεμά μπλόκαρε ο Βαλντές στο 11′, αλλά ο πορτιέρο της Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 0-1, με τον Σάμι Κεντίρα να ανοίγει το σκορ για την “βασίλισσα”.

Ads

Ο Άνχελ ντι Μαρία εκτέλεση πέναλτι από δεξιά, ο Πέπε έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Βαλντές απέκρουσε, αλλά εν συνεχεία δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, ούτε ο Πουγιόλ να την διώξει, έτσι ο Κεντίρα την έσπρωξε στα δίχτυα.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία της “Μπάρτσα” ήρθε στο 27′ με τον Λιονέλ Μέσι να βγάζει εξαιρετική μπαλιά στον Τσάβι, αλλά ο τελευταίος αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Κασίγιας.

Το δεύτερο ημίχρονο
Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή, αλλά μην μπορούν να απειλήσουν, ενώ στο 54′ ήρθε η επόμενη καλή φάση, με τον Τέγιο από πλεονεκτική θέση να κάνει κακό πλασέ.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Αλέξις Σάντσες να σκοράρει στο 70′, ένα μόλις λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς.

Από προσπάθεια του Μέσι και “τακουνάκι” του Ινιέστα η μπάλα έφτασε στην περιοχή αριστερά στον Τέγιο, το σουτ του οποίου απέκρουσε με το πόδι ο Κασίγιας, όμως μετά από κόντρες ο Αλέξις Σάντσες ευνοήθηκε και από κοντά έκανε το 1-1.

Δεν άργησε να πάρει εκ νέου προβάδισμα η Ρεάλ, καθώς στο 73′ ο Μεσούτ Εζίλ έβγαλε τετ-α-τετ τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Βαλντές από δεξιά, ο Πορτογάλος απέφυγε τον Ισπανό πορτιέρο και με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-2.
 

Πηγή: Sport24