Με διαπιστεύσεις θα κυκλοφορούν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας στις 29 Μαϊού, όπως αποφασίστηκε στη δεύτερη μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα παρθούν για τον τελικό του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Ads

Επιπλέον, αποφασίστηκαν λεπτομέρειες (ώρες και σημεία συγκέντρωσης, δρομολόγια ΜΜΜ) για το πώς θα μεταβούν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Θα ανακοινωθούν επίσημα από την ΕΛΑΣ το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό αγώνα, με μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές θα υπάρχουν τουλάχιστον 5 ζώνες ελέγχου, που θα ξεκινούν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το γήπεδο, όπου από την πρώτη κιόλας ζώνη θα ελέγχονται και θα σκανάρονται τα εισιτήρια.

Μάλιστα στην τελευταία ζώνη ελέγχου, περί τα 70 μέτρα από το γήπεδο, θα κατασκευαστεί από ιδιωτική εταιρεία και με έξοδα της UEFA, μεταλλικός φράκτης περιμετρικά του γηπέδου, όπου θα γίνεται ο τελικός έλεγχος.

Ads

Μόνο στις ζώνες ελέγχου θα επιχειρήσουν πάνω από 3.000 χιλιάδες αστυνομικοί. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Υπηρεσίας και άλλων ειδικών υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί που θα διατεθούν για τα ειδικά μέτρα για τους επίσημους. Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών θα προσεγγίσει τις 4.000.

Η αστυνομία αναμένεται να απευθύνει έκκληση στους φιλάθλους να αποφύγουν να μεταβούν στο γήπεδο με ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα αναχωρήσουν για το γήπεδο του τελικού από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο για να μεταβούν στο σταθμό Πευκάκια και στη συνέχεια, συνοδεία αστυνομίας θα μεταβούν στο OPAP Arena. Οι συγκεκριμένοι ειδικοί συρμοί δεν θα κάνουν στάσεις σε άλλους σταθμούς.

Οι οργανωμένοι ιταλοί φίλαθλοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και από τον σταθμό Ειρήνη θα μεταβούν επίσης στα Πευκάκια, από όπου με ισχυρή αστυνομική συνοδεία θα μεταβούν στην OPAP ARENA. Οι μεμονωμένοι ιταλοί φίλαθλοι θα ενημερωθούν από τον αστυνομικό σύνδεσμο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα για το πώς θα πρέπει να κινηθούν.

Η ΕΛΑΣ αναμένεται να ζητήσει από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού προκειμένου να μπορέσουν οι φίλαθλοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Ειδικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή για την μετακίνηση των VIP (αξιωματούχοι UEFA, επίσημοι καλεσμένοι, πολιτικοί) από και προς το γήπεδο.

Τελικός Conference League: Τι θα συμβεί με τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας

Όπως έγινε γνωστό, την ημέρα του τελικού οι κάτοικοι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, να κυκλοφορήσουν και να επιστρέψουν και πάλι σε αυτά χωρίς να τους εμποδίσει κανείς, έχοντας τις απαραίτητες διαπιστεύσεις στα χέρια τους.

Οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας έχουν μοιράσει πόρτα – πόρτα ένα έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους πολίτες της περιοχής για τις διαπιστεύσεις τους και τους καλούν να επικοινωνήσουν με το δήμο για περισσότερες πληροφορίες.

«Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι πολύ αυστηρές σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου με τα μέτρα της ΕΛΑΣ να περιλαμβάνουν απαγόρευση στάθμευσης και προσέγγισης χώρου. Θα εκδοθούν και θα παρασχεθούν στους κατοίκους επίσημες διαπιστεύσεις».

Μεταξύ άλλων αναφέρει το έγγραφο:

«Προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι πέριξ του γηπέδου πρόβλημα με τις μετακινήσεις από και προς τις κατοικίες τους, θα εκδοθούν και θα τους παρασχεθούν επίσημες διαπιστεύσεις. Αυτό αφορά στους κατοίκους αποκλειστικά των εξής δρόμων:

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

ΑΔΑΝΩΝ

ΚΙΚΙΛΑΣ

ΜΕΡΣΙΝΗΣ

ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ

ΙΩΝΙΑΣ (ΑΠΟ ΦΩΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΥΛΗΣ)

ΣΜΥΡΝΗΣ (ΑΠΟ ΦΩΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΥΛΗΣ)

ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ (ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΙΩΝΙΑΣ)

ΣΥΛΗΣ (ΑΠΟ ΙΩΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΜΥΡΝΗΣ)

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΑΠΟ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕΧΡΙ ΙΩΝΙΑΣ)

ΞΑΝΘΗΣ

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΟΣ

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων οδών παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στα τηλέφωνα 2132049154 – 2132049138, εργάσιμες ημέρες και ώρες (8.00 – 16.00) έως και την Τρίτη 21/5/24».