Το CAS, τα ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, απέρριψε την έφεση του Μισέλ Πλατινί για άρση της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί από τη FIFA και προβλέπει 90ημερη απαγόρευση ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο.

Ads

Όπως γράφει το Euronews, ο γενικός γραμματέας του δικαστηρίου Μάθιου Ριμπ σχολίασε σε σχέση με την υποψηφιότητά του Μισέλ Πλατινί στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας: «Ακόμα και αν γινόταν τώρα άρση αυτής η προσωρινής απαγόρευσης, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η αρμόδια εκλογική επιτροπή της FIFA θα έκανε δεκτή την υποψηφιότητα του Μισέλ Πλατινί πριν τις 5 Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς».

Στις 5 Ιανουαρίου εκπνέουν οι 90 ημέρες της προσωρινής απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που έχει επιβληθεί στον Μισέλ Πλατινί. Έτσι κι αλλιώς όμως, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η τελική απόφαση της FIFA, που θα κρίνει το μέλλον του Γάλλου παράγοντα, όπως και του Ελβετού προέδρου της Σεπ Μπλάτερ, οι οποίοι κατηγορούνται για διαφθορά.

Η ουσία της απόφασης του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάννης είναι ότι στερείται η δυνατότητα από τον Μισέλ Πλατινί να παραβρεθεί το Σάββατο, στην κλήρωση της τελικής φάσης του Euro 2016, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας. Η κλήρωση θα γίνει στο Παρίσι και είχε υψηλή συμβολική σημασία για τον Γάλλο παράγοντα.

Ads