Αυτήν την ώρα εκδικάζεται στα γραφεία της ΕΠΟ η έφεση του Ολυμπιακού Βόλου εναντίον της πρωτόδικης απόφασης για υποβιβασμό στη Β’ Εθνική. Τα μαγαζιά στην πόλη της Μαγνησίας έμειναν κλειστά σήμερα μετά το κάλεσμα των εμπορικών φορέως της πόλης. Την ίδια ώρα, 500 Βολιώτες κατέβηκαν στην Αθήνα με 7 πούλμαν και διαμαρτύρονται ειρηνικά έξω από το κτίριο της ομοσπονδίας στο πάρκο Γουδή.

Ads

Αρχικά τα ΜΑΤ κρατούσαν τους οπαδούς της ομάδας 100 μέτρα μακριά από τα γραφεία, ενώ οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου αρκούνταν να φωνάζουν συνθήματα κατά της πολιτικής ηγεσίας και του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου. Επεισόδια εκτυλίχθηκαν, ωστόσο, έξω από την ΕΠΟ όταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους. Τρεις οπαδοί τραυματίστηκαν στο κεφάλι και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για ράμματα. Τέσσερις από τους δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Εντός του δικαστηρίου, αρχικά ο Αχιλλέας Μπέος διάβασε επιστολή που, όπως υποστήριξε του έστειλε ένας φίλος του και στην οποία αναφερόταν ότι η δίκη είναι στημένη και ότι ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων, Αθανάσιος Θέμελης, είναι “στημένος”. Ο κ.Μπέος ζήτησε την εξαίρεσή του, με τον κ.Θέμελη να εκνευρίζεται και να λέει ότι θα αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης και θα ζητήσει ο ίδιος να εξαιρεθεί. Ωστόσο, ο δικηγόρος του κ.Μπέου, Νίκος Κακαβάς, τόνισε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την επιστολή και ζήτησε 15λεπτη διακοπή για να αποφασίσει με τον πελάτη του αν θα επιμείνει στο αίτημα εξαίρεσης ή όχι.

Η αναταραχή, που δημιουργήθηκε τελικά ξεπεράστηκε, καθώς ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε συγνώμη από τον αναπληρωματικό τακτικό πρόεδρο, κ. Θέμελη, ζητώντας να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία. Αρχικά ο κ. Θέμελης δεν την δέχθηκε και βγήκε έξω από την αίθουσα αναζητώντας τον τακτικό πρόεδρο, κ. Λεοντή, ώστε να συνεχιστεί υπό την δική του προεδρία η εκδίκαση της έφεσης. Ο κ. Λεοντής βρισκόταν στα δικαστήρια και δεν μπορούσε να δώσει το παρών στα γραφεία της ΕΠΟ και ο κ. Θέμελης επέστρεψε ρωτώντας τον Μπέο αν εξακολουθεί να ισχύει η συγνώμη του. Μετά την θετική απάντηση του Μπέου, η διαδικασία άρχισε εκ νέου με τις καταθέσεις των μαρτύρων και πρώτη αυτή του Αλέξη Κούγια.

Ads

Ο Αχιλλέας Μπέος έφτασε με κλούβα από τις φυλακές Ναυπλίου, για να παραστεί στην εκδίκαση της έφεσης. Στις 2 το μεσημέρι εκδικάζεται η υπόθεση της Καβάλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή ενημέρωσε τους δικηγόρους να έχουν έτοιμα τα υπομνήματα, καθώς δεν θα δωθεί παράταση. Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση θα παρθεί αυθημερόν και θα εκδοθεί πιθανότατα αύριο.