H Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας αποφάσισε τη διακοπή της πρώτης φάσης του 76ου Πανελληνίου πρωταθλήματος, μετά το θάνατο του αθλητή του ΝΑΟ Κέρκύρας, Διονύση Νικολούζου. Το Δ.Σ. συνεδρίασε εκτάκτως τα ξημερώματα του Σαββάτου και μεταξύ άλλων αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του άτυχου αθλητή και την καθιέρωση Κυπέλλου στη μνήμη του.

Ads

Ο 31χρονος κωπηλάτης άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Παρασκευής, ατά τη διάρκεια της προπόνησής του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κωπηλάτης ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Θα μπορούσε να σωθεί όμως αν δεν υπήρξε 45λεπτη καθεστέρηση του ασθενοφόρου που θα τον μετέφερε. Έτσι ο άτυχος αθλητής κατέληξε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η Ομοσπονδία Κωπηλασίας αναφέρει σε ανακοίνωση της: «Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία με βαθειά θλίψη ανακοινώνει τον χαμό του αθλητή της και μέλους του ΝΑΟ Κέρκυρας Διονύση Νικολούζου, κατά την διάρκεια της προπόνησης στον στίβο του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά το απόγευμα της Παρασκευής 9 Απριλίου.

Ο Διονύσης Νικολούζος επρόκειτο να αγωνιστεί την Κυριακή στο πλαίσιο του 76ου Πανελληνίου πρωταθλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Το απόγευμα της Παρασκευής κι ενώ έκανε προπόνηση με τους συναθλητές του αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε μέσα στη βάρκα.

Ads

Αμέσως του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από επαγγελματίες ναυαγοσώστες στη βάρκα και εκτός στίβου που μεταφέρθηκε, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μετά από περίπου 35 λεπτά το ασθενοφόρο μετέφερε τον άτυχο αθλητή στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Τα ακριβή αίτια του χαμού του αθλητή θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ώρες, μετά και την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο άδικος και απρόσμενος χαμός του Διονύση Νικολούζου έχει συγκλονίσει όλη την κωπηλατική οικογένεια. Ο 31χρονος αθλητής πού είχε υπηρετήσει με όλο του το σθένος και την Εθνική ομάδα κατά το παρελθόν αποτελούσε κόσμημα για την ελληνική κωπηλασία και τον ελληνικό αθλητισμό και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο άθλημά μας».

Σε δεύτερη ανανοκοινώσή της, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ., η Ομοσπονδία σημειώνει ότι αποφάσισε ομόφωνα:

1. Την διακοπή της Α’ φάσης του 76ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας
2. Να αναλάβει την δαπάνη της τελετής και αντιπροσωπεία του να παρευρεθεί σε αυτήν
3. Να κηρύξει τριήμερο πένθος και να αναρτηθεί η σημαία της Ομοσπονδίας, μεσίστια, στα γραφεία της ΕΚΟΦΝΣ και στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά Μαραθώνα.
4. Να καθιερωθεί η απονομή επαμειβόμενου Κυπέλλου στο όνομα του αθλητή, σε αγώνισμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας

Πηγή: www.sportdog.gr, Ελευθεροτυπία