Η Μπαρτσελόνα και η Άρσεναλ εξασφάλισαν τα εισιτήρια τους για τους προημιτελικούς του Champions League, αποκλείοντας τη Νάπολι και την Πόρτο αντίστοιχα, στις ρεβάνς της φάσης των 16.

Ads

Τα αποτελέσματα

Άρσεναλ-Πόρτο 1-0 (4-2 πέναλτι)

(41΄Τροσάρ)

Η Άρσεναλ κατάφερε να λυγίσει στα πέναλτι την αντίσταση της Πόρτο με 4-2, με τον Γουέντελ και τον Γκαλένο να είναι οι μοιραίοι για τους «δράκους». Οι Άγγλοι προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League χάρη στο 1-0 των 120 λεπτών από γκολ του Λεάντρο Τροσάρ με το οποίο ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ads

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως κάποια εξ αυτών να καταφέρει να κυριαρχήσει. Το τακτικό πλάνο του Σέρζιο Κονσεϊσάο είχε αποτέλεσμα, με συνέπεια οι “δράκοι” να πατήσουν δίχως φόβο στο γήπεδο και να έχουν και την μπάλα στα πόδια τους.

Μάλιστα, ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι πιο κοντά στο γκολ με ένα μακρινό σουτ του Εβανίλσον που έδιωξε ο Νταβίντ Ράγια. Ο 41χρονος Πέπε απέτρεψε βέβαιο γκολ του Κάι Χάβερτς λίγο αργότερα, όμως δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στο 41′. Μια μαγική ενέργεια του Μάρτιν Έντεγκαρντ έβγαλε τον Λεάντρο Τροσάρ απέναντι στον Πορτογάλο στόπερ, με τον Βέλγο να τον προλαβαίνει και να γράφει το 1-0.

 

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου όπως ήταν απόλυτα λογικό, η κόπωση δυσκόλεψε αφάνταστα τα πόδια και το μυαλό των παικτών και στις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγοστές επιθετικές προσπάθειες στις δύο εστίες. Εν τέλει, το 1-0 δεν άλλαξε και η πρόκριση οδηγήθηκε στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

 

Η σειρά των πέναλτι

1-0 από τον Έντεγκαρντ για την Άρσεναλ

1-1 ο Πεπέ Ακίνο για την Πόρτο

2-1 ο ψύχραιμος Χάβερτς για την Άρσεναλ

Η μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στο πόδι του Ράγια από το πέναλτι του Γουέντελ

3-1 ο Σάκα για την Άρσεναλ

3-2 η Πόρτο με ωραίο πέναλτι του Γκρούγιτς

4-2 ο Ράις για την Άρσεναλ

Ο Ράγια αποκρούει την προσπάθεια του Γκαλένο

 

  • Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Κίβιορ (106′ Ζιντσένκο), Έντεγκαρντ, Ράις, Ζορζίνιο (83′ Ζεζούς), Σακά, Χάβερτς, Τροσάρ (106′ Ενκετιά)
  • Πόρτο (Σέρζιο Κονσεϊσάο): Κόστα, Μάριο (86′ Σάντσες), Πέπε, Οτάβιο, Γουέντελ, Βαρέλα (90+7′ Γκρούγιτς), Νίκο (101′ Εουστάκιο), Κονσεϊσάο (101′ Μπόρζες), Πεπέ Ακίνο, Γκαλένο, Εβανίλσον (86′ Ταρεμί)

Μπαρτσελόνα-Νάπολι 3-1

(15′ Φερμίν, 17′ Κανσέλο, 84′ Λεβαντόφσκι – 30′ Ραχμάνι)

 

Η Μπαρτσελόνα επανήλθε στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από τέσσερα χρόνια, μετά την επικράτηση 3-1 επί της Νάπολι. Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο τέταρτο του ματς, είδαν τον Ραχμάνι να μειώνει, όμως με ένα γκολ-μαγεία στο 83′ πήραν τη νίκη «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για την οκτάδα.

Απίστευτες χαμένες ευκαιρίες για τους «παρτενοπέι», με κορυφαία την εξ’ επαφής κεφαλιά του Λίνστρεμ στο 80′. Έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της Νάπολι ο Μάκελι όταν στο 50′ ο εξαιρετικός Κουμπαρσί, πάτησε τον Οσιμέν.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Ζοάο Κανσέλο, Κρίστενσεν (60’ Ρομέου), Γκιντογάν, Φερμίν Λόπεθ (60’ Σέρζι Ρομπέρτο), Ραφίνια (81’ Ζοάο Φέλιξ), Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι

Νάπολι (Φραντσέσκο Καλτσόνε): Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζεσούς, Μάριο Ρούι (64’ Ολιβέρα), Λομπότκα, Ανγκισά, Τραορέ (78’ Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (64’ Λίντστρεμ), Κβαρατσχέλια (92’ Νγκόνγκε), Οσίμεν