Δεύτερη αγωνιστική ημέρα της φάσης των 16 του Champions League και είχαμε δύο καταπληκτικά ματς, με τις Λάτσιο και Παρί Σεν Ζερμέν, να σημειώνουν πολύτιμες νίκες και να αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα για τις ρεβάνς.

Ads

Η Λάτσιο ασφαλώς είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια της βραδιάς, καθώς επικράτησε στο «Ολύμπικο» 1-0 επί της Μπάγερν, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση το τελευταίο διάστημα, παίρνοντας σημαντικό πλεονέκτημα για τη ρεβάνς και δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ζευγάρι και την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά.

Η απερίσκεπτη ενέργεια του Ουπαμεκανό, ο οποίος «δώρισε» το πέναλτι στους γηπεδούχους αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού αποβλήθηκε για σκαριά στον αστράγαλο του Ίσακσεν, έφερε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που πέτυχε ο ιστορικός αρχηγός των «λατσάλι», Τσίρο Ιμόμπιλε. Στις 5 Μαρτίου η ρεβάνς στην «Allianz Arena» του Μονάχου.

Στο Παρίσι η Σοσιεδάδ κέρδισε τις εντυπώσεις στο α’ μέρος ζορίζοντας για τα καλά την Παρί, που όμως ανέβηκα κατακόρυφα στο β’ και με τους Εμπαπέ και Μπαρκολά, νίκησε 2-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «8». Στις 5 Μαρτίου η ρεβάνς στο Σαν Σεμπαστιάν στη χώρα των Βάσκων.

Ads

Τα αποτελέσματα

Λάτσιο-Μπάγερν Μονάχου 1-0

(69′ πέν. Ιμόμπιλε)

 

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0

(58′ Εμπαπέ, 70′ Μπαρκολά)