Η Βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης δικαιώνοντας απόλυτα τον τίτλο της, ανέτρεψε και πάλι τα προγνωστικά, νίκησε στην παράταση 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι (2-1 κ.α.) και προκρίθηκε πανηγυρικά (με συνολικό σκορ 6-5) στο μεγάλο τελικό του Champions League στις 28 Μαίου στο Παρίσι, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ.

Ads

Ακούγεται πολλές φορές σαν κλισέ και ποδοσφαιρική υπερβολή, ωστόσο η φανέλα, η ιστορία και οι τίτλοι μίας ομάδας, πολλές φορές καθορίζουν την εξέλιξη αγώνων ή ακόμη-ακόμη και διοργανώσεων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκαλείται Βασίλισσα, είναι η κορυφαία σε Ευρωπαϊκούς τίτλους με 13 κατακτήσεις Champions League και σε όποια αγωνιστική κατάσταση να βρίσκεται, όποιος την υποτιμήσει, ή θεωρήσει αρκετή μία νίκη για να την αποκλείσει, το πληρώνει πολύ ακριβά.

Αυτό συνέβη με την Παρί Σεν Ζερμέν στους 16, την Τσέλσι στους 8 και στους ημιτελικούς την Μάντσεστερ Σίτι, το τελευταίο «θύμα» της Ρεάλ.

Ads

Οι μερένγκες του Κάρλο Αντσελότι είχαν ηττηθεί με 4-3 στον πρώτο ημιτελικό στο Μάντσεστερ και στο 73ο λεπτό βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού μετά από το γκολ του Μαχρέζ, όμως όχι μόνο δεν τα παράτησαν αλλά έφτασαν σε μία τεράστια ανατροπή απέναντι στην Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Μαχρέζ άνοιξε το σκορ στο Μπερναμπέου στο 73ο λεπτό και έμοιαζε να είναι εκείνος που θα σφράγιζε την πρόκριση των πολιτών στον δεύτερο διαδοχικό τελικό Champions League της ιστορίας τους, όμως λογάριαζαν χωρίς την επτάψυχη φέτος Ρεάλ.

Ο Ροντρίγκο εκτέλεσε αρχικά τον συμπατριώτη του Έντερσον με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής στο 90′, για να δώσει φιλί ζωής στην ομάδα του και στο 91′ νίκησε και πάλι με κεφαλιά τον τερματοφύλακα της Σίτι για να ολοκληρώσει μία κινηματογραφική ανατροπή.

Ο ημιτελικός πήγε στην παράταση με τον Μπενζεμά να παίρνει κατόπιν τη σκυτάλη και να βάζει το γκολ της πρόκρισης στο πέμπτο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για να γράψει το 3-1 και να στείλει την Ρέαλ στον τελικό.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Ανσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο (115′ Βάθκεθ), Νάτσο, Μεντί, Μόντριτς (75′ Ασένσιο), Κασεμίρο (75′ Καμαβινγκά), Κρόος (68′ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (104′ Θεμπάγιος), Βινίσιους (115′ Βαγέχο)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (72′ Γκιουντογκάν), Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Σίλβα, Ρόδρι (99′ Στέρλινγκ), Ντε Μπρόινε (72′ Ζιντσένκο), Μαχρέζ (85′ Φερναντίνιο), Ζεσούς (79′ Γκρίλις), Φόντεν