Μία νίκη που του δίνει «οξυγόνο» και ελπίδα για παραμονή στη Super League 1 σημείωσε ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας με 1-0 του Παναιτωλικού στο γήπεδο της Ριζούπολης, για την 2η αγωνιστική των play-outs.

Ads

Αυτή ήταν η τρίτη μόλις νίκη για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο φετινό πρωτάθλημα, έφτασε τους 16 βαθμούς και μείωσε στους 5 τη διαφορά από την προτελευταία της βαθμολογίας Λαμία.

Στην τρίτη θέση των play-outs και τους 32 βαθμούς έμεινε ο Παναιτωλικός, ο οποίος γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα.

Με 4-4-2 σε ρόμβο παρέταξε τον Απόλλωνα ο Μπάμπης Τεννές, ο ο οποίος επέλεξε τον Σόρτσαν για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του, Ντεντάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, Μπρούνο Άλβες και Ντομίνγκες σαν σέντερ μπακ και τον Βιτλή αριστερά. Ο Κάστρο ξεκίνησε σε ρόλο εξαριού, οι Φατιόν και Σλίβκα ως εσωτερικοί χαφ και ο Μαρτίνες ως δεκάρι. Ως επιθετικό δίδυμο άρχισαν το ματς οι Ιωαννίδης και Ντάουντα.

Ads

Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το 4-2-3-1, με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τον Αποστολάκη δεξιό μπακ, τους Λάρσον και Αντούνες κεντρικούς αμυντικούς και τον Κορνέλιους αριστερά. Βαρόνε και Μάρτεσον ξεκίνησαν στον άξονα, ο Μεντόσα δεξί εξτρέμ, ο Ντουάρτε αριστερό και ο Ντίας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρέλη.

Χωρίς καλό ρυθμό το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Παναιτωλικό να είναι η ομάδα που κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Ανέστη. Στο 8’ ο Ντουάρτε σέντραρε όμορφα από τα δεξιά, αλλά ο Ντίας δεν πρόλαβε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και να κάνει τελική.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 27’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαρτίνες, ο Μπρούνο Άλβες πήρε την κεφαλιά και ο Ντουάρτε έδιωξε με καθοριστική επέμβαση σε νέο κόρνερ.

Ο Απόλλωνας ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα και να μπει σε «θέση οδηγού» στο 34’, με τον Ντεντάκη να κάνει υπέροχη σέντρα από τα δεξιά και τον Ντάουντα να παίρνει την κεφαλιά, ο Ανέστης κατάφερε να αποκρούσει, αλλά η μπάλα έφτασε ξανά στον επιθετικό των γηπεδούχων, που με μία ακόμα κεφαλιά από κοντά «έγραψε» το 1-0.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τον Παναιτωλικό, με τον Μεντόσα να κάνει δυνατό μακρινό σουτ και τον Σόρτσαν να αντιδρά σωστά.

Με ανεβασμένη ψυχολογία στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Απόλλωνας, μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πλησίασε το 2-0 στο 53’, με τον Ιωαννίδη να πλασάρει μέσα από την περιοχή και τον Ανέστη να αποκρούει στη δεξιά του γωνία.

Ο Παναιτωλικός πήρε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και ανέβασε την πίεσή του, χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει μεγάλη ευκαιρία. Στο 68′ ο δραστήριος Ντουάρτε σούταρε πολύ άστοχα από μακριά.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους για να ισοφαρίσουν στο 79′, όταν μετά από ιδανική αντεπίθεση, ο Σόρτσαν απέκρουσε εντυπωσιακά δυνατό σουτ του Μεντόσα. Στο 88′ ο Φλόρες εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση ψηλά άουτ, με το 1-0 να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σορτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Κάστρο, Μαρτίνες (63’ Τσίμπσα), Φατιόν, Σλίβκα, Ντάουντα (70’ Τσιλούλης, 86′ Φερνάντες), Ιωαννίδης (85′ Εμπακογκού)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Κορνέλιους, Αντούνιες, Λάρσον (46’ Μπακαδήμας), Αποστολάκης, Βαρόνε (63’ Νταγκό), Μάρτεσον, Ντουάρτε (75’ Μόρσεϊ), Ντίαζ, Μεντόσα (75’ Φλόρες), Καρέλης (63’ Βέργος)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας), Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
VAR: Αγκάγιεφ Αλιγιάρ (Αζερμπαϊτζάν)
AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)