Ακύρωση του υποβιβασμού ζητά από την ΕΠΟ ο Ηρακλής, την ίδια στιγμή που ο Πανιώνιος ζητά να ανοίξει ο φάκελός του και να είναι τα στοιχεία διαθέσιμα σε όποιον τα ζητήσει.

Ads

Την άρση των αποφάσεων της ΕΠΟ εις βάρος της ομάδας ζήτησε με σημερινή της επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας η ΠΑΕ Ηρακλής. Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο υποβιβασμός της ομάδας ήταν προσχεδιασμένος και ουσιαστικά επεβλήθηκε με αποφάσεις οργάνων της ομοσπονδίας κι όχι αγωνιστικά.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενη τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με στημένα παιχνίδια και εμπλοκή παραγόντων της ΕΠΟ και της Superleague στη διαμόρφωση αποτελεσμάτων και τη νόθευση του πρωταθλήματος, η ΠΑΕ Ηρακλής συμπεραίνει ότι ο υποβιβασμός της ομάδας ήταν προσχεδιασμένος και ζητά την ακύρωσή του.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ απευθύνει έκκληση για ενότητα του συλλόγου εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων που αναμένονται και των «ιστορικών, κρίσιμων και εξαιρετικά δύσκολων στιγμών» που περνά η ομάδα.

Ads

Άνοιγμα και δημοσίευση του φακέλου του ζητά ο Πανιώνιος

Την ίδια στιγμή, με σχετική επιστολή της η ΠΑΕ Πανιώνιος ζητά από την ΕΠΟ να ανοίξει και να δημοσιευτεί ο φάκελος της ομάδας. Στην επιστολή της η ομάδα αναφέρει ότι παραιτείται από το προνόμιο εχεμύθειας που της παρέχει ο νόμος και εξουσιοδοτεί την ομοσπονδία να χορηγήσει αντίγραφα των εγγράφων του φακέλου αδειοδότησής της σε ελεγκτικούς μηχανισμούς του δημοσίου και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.