Όχι ότι υπήρχε αμφιβολία, αλλά και μαθηματικά από χθες με την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής των play-off, έχουμε πρωταθλητή στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, την λεγόμενη και Super League (τρομάρα μας).

Ads

Ο Ολυμπιακός πήρε τον 46ο τίτλο του με τον πιο γλυκό τρόπο, νικώντας στο ντέρμπι τον Παναθηναϊκό με 3-1, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά από την αρχή της σεζόν, που βασίζονταν στην μεγάλη διαφορά ποιότητας και επιπέδου των ερυθρόλευκων από τις άλλες ομάδες.

Σε δεύτερο πλάνο η μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη, ήρθε στην κατάλληλη στιγμή μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες (μεταξύ των οποίων και ο διασυρμός από τον Ολυμπιακό), δίνοντας της οξυγόνο και δύναμη να παλέψει για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Για την «Ένωση» που από το ξεκίνημα των φετινών της υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, είχε φανεί το αγωνιστικό πρόβλημα, τυχόν αποτυχία να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα (στο Κύπελλο πρέπει να κάνει μεγάλη ανατροπή στην Τούμπα), θα κλονίσει ακόμη πιο πολύ τον όλο οργανισμό της και τις σχέσεις με τους χιλιάδες φίλους της.

Ads

Ο Άρης παρόλο που ηττήθηκε παραμένει δεύτερος και έχοντας ακόμη τρεις βαθμούς διαφορά, επωφελούμενος από την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, ωστόσο με επτά αγωνιστικές να υπολείπονται για την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος, τα πάντα είναι ρευστά και μπορούν να ανατραπούν.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, μετά την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο και «άφησε» δύο βαθμούς στην Τρίπολη απέναντι στον πάντα αξιόπιστο Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε παρόλο που προηγήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» να πάρει τίποτα από το ντέρμπι και έχει να καλύψει τουλάχιστον πέντε βαθμούς, όση είναι και η διαφορά του αυτή τη στιγμή από τον δεύτερο Άρη.

Αν είναι σοβαρός σε απόδοση και ελαχιστοποιήσει τα παιδαριώδη λάθη (ατομικά και συνολικά) μπορεί να εκμεταλλευτεί την γενικότερη αστάθεια κυρίως των δύο δικεφάλων (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) και να φτάσει στον στόχο της εξόδου σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και πάλι.

Τέλος ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να μην διεκδικεί κάτι πλέον, όμως παραμένει ανταγωνιστικός και όποιος από τους αντιπάλους του τον υποτιμήσει (π.χ. ΠΑΟΚ χθες) θα το πληρώσει.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των  play-off

Άρης-ΑΕΚ 1-3
(56’ Μαντσίνι – 12’ (πεν.) Τάνκοβιτς, 28’ Βασιλαντωνόπουλος, 37 (πεν.) Ανσαριφάρντ)

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-1
(65′ Μουνάφο – 56′ Σφιντέρσκι)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1
(31′ Μακέντα πεν, –  45+3 Χασάν, 72′ Χασάν, 90+4΄Μπρούμα)

Η βαθμολογία

image

Ο πίνακας των σκόρερ

image

Η επόμενη 4η αγωνιστική

Κυριακή 18/4/2021

  • Παναθηναϊκός-Άρης 15:00
  • ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολη 17:15
  • ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 19:30

Play-out

Εδώ τα πράγματα είναι μάλλον πιο απλά απ’ ότι στα play-off γιατί η μάχη της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία κρίνεται ανάμεσα σε τρεις ομάδες κι ενώ μένουν 4 αγωνιστικές.

Η ΑΕΛ με την καθοριστική νίκη της στο Περιστέρι ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και έβαλε «από κάτω» τον Παναιτωλικό που είναι σε πολύ δυσχερή κατάσταση.

Ο ΟΦΗ έχει μόνο ένα βαθμό διαφορά από την ΑΕΛ, έχει ένα μικρό αλλά σημαντικό σερί τριών αγώνων δίχως ήττα και φαντάζει πως εύκολα-δύσκολα θα σώσει έστω και στο τέλος την κατηγορία.

Ο Παναιτωλικός αν θέλει να μην μπλέξει περισσότερο και να εξασφαλίσει τουλάχιστον την προτελευταία θέση (δηλαδή μπαράζ με την δεύτερη της Super League 2), πρέπει να κάνει τεράστια υπέρβαση.

Το θέμα όμως είναι αν μπορεί αγωνιστικά και ψυχολογικά σε αυτό το χρονικό σημείο να δείξει και να κάνει πράγματα που δεν έκανε από την αρχή της φετινής περιόδου.

Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος είναι εντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά, ενώ η Λαμία που παίζει σήμερα (12/4) στις 19:30  στα Γιάννινα θέλει βαθμό ή βαθμούς για να είναι και μαθηματικά ασφαλής.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των play-out

Βόλος-Παναιτωλικός 3-1
(3’ Ριένστρα, 13’ Μπουένο, 42’ Μήτογλου – 36’ Βέργος)

Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 0-0

Ατρόμητος-ΑΕΛ 0-1
(41′ Στίφλερ)

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη 4η αγωνιστική Σάββατο 17/4/2021

  • ΟΦΗ – Ατρόμητος 15.00
  • Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 17.15
  • Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 19.30

Δευτέρα 19/4

  • Λαμία – ΑΕΛ 19.30