Σε μια κίνηση ανάδειξης ενός ενιαίου κυβερνητικού μετώπου –κι ενώ οι ενδοκυβερνητικές κόντρες να βαίνουν αμείωτες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισκέφτηκε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη, εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, στο ύψος της Κορινθίας. 

Ads

Η πρώτη επίσκεψη έγινε σε εργοτάξιο στην περιοχή του Ζευγολατιού, όπου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.
 
Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο επικεφαλής μηχανικός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας. Σχετικά με τις θέσεις εργασίας, εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν στα εργοτάξια περίπου 25.000 άτομα.


 
«Η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια» δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά «η Ελλάδα της ανάκαμψης θα νικήσει».
 
«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι  σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει» τόνισε.
 
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής. «Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και δικαιούμαστε ως έθνος να δρέψουμε καρπούς και να θωρακίσουμε την πατρίδα. Χρειάζεται δουλειά, αλήθεια, και ενότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 
Ο Νίκος Τσούκαλης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως μεγάλη ημέρα για την έξοδο από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι η επανεκκίνηση των έργων στέλνει το μήνυμα, για επιστροφή της αισιοδοξίας.
 
«Εδώ είναι η Ελλάδα που δεν τα παρατάει, που δεν το βάζει κάτω. Είναι η Ελλάδα που παλεύει, που ελπίζει, που νικάει. Για μας είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι μετά από 8-9 μήνες διαπραγματεύσεων, σήμερα τα έργα ξεκινούν και πάλι. Η επανεκκίνηση των έργων στέλνει κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία και για την πατρίδα μας συνολικά» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Η επίσκεψη στην Ολυμπία Οδό σηματοδότησε την επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης θα δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας και αναθέρμανση της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας και άλλων επιχειρήσεων του κλάδου.
 
«Επικοινωνιακή φιέστα»
 
Για «προκλητική επικοινωνιακή φιέστα» με «μεταφερόμενους εργαζομένους και μηχανήματα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Όσα, όμως, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση, η σκληρή πραγματικότητα των εγκαταλελειμμένων αυτοκινητόδρομων, των απαράδεκτων συμβάσεων με τους μεγαλοεργολάβους, των χιλιάδων θέσεων εργασίας που καταστρέφονται καθημερινά εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής, τη διαψεύδει πανηγυρικά. Κι όπως θα έλεγε ο λαός μας ‘με τα λόγια, χτίζω ανώγια και κατώγια’» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η νέα αλλαγή των συμβάσεων υπέρ των μεγαλοεργολάβων στους αυτοκινητόδρομους αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του γνωστού σημερινού δρόμου ανάπτυξης που ισοπεδώνει τους μισθούς, εκτινάσσει την ανεργία και θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες προς όφελος των μονοπωλίων» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του «για την τοποθέτηση της συγκυβέρνησης σχετικά με την επανεκκίνηση των έργων».
 
Το ΚΚΕ προσθέτει ότι «είναι τουλάχιστον προκλητικό από τη σκοπιά της κυβέρνησης να εμφανίζει τις όποιες κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας ως άλλοθι για τον νέο κρατικό πακτωλό χρημάτων που μοιράζει στους μονοπωλιακούς ομίλους».
 
«Στο επικοινωνιακό μεροδούλι οι “καψεροί”… Σαμαράς και Βενιζέλος “κόβουν κορδέλα” σε έργο που έπρεπε να έχει παραδοθεί πριν 10 χρόνια» ήταν το σχόλιο του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου για την παρουσία των δύο αρχηγών στην επανεκκίνηση των έργων της Ολυμπίας Οδού.

Ads