Στόχος είναι στο επόμενο τρίμηνο να έχει βγει στον αέρα η καινούργια ραδιοτηλεόραση υποστήριξε σε δηλώσεις τους ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι έχει ήδη αρχίσει η προεργασία για να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες, όπως έχει ζητήσει και το ΣτΕ με την απόφασή του.

Ads

 
Υπογράμμισε ότι το πρώτο βήμα που θα γίνει είναι να διαλυθούν οι παρεξηγήσεις, να καθαρίσει η εικόνα και απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, είπε «όσο πιο γρήγορα γίνεται».
 
Σχετικά με το ποια θα είναι η αρμοδιότητά του όταν θα έχει δημιουργηθεί η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, υποστήριξε ότι η δουλειά του θα είναι να διασφαλίζει την ποιότητά της.
 
Κληθείς να σχολιάσει όσα έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ περί απώλειας 300 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής λόγω του «μαύρου» στις οθόνες, δήλωσε ότι έχει ζητήσει να ενημερωθεί για το θέμα.
 
Τέλος, σημείωσε ότι η βάση του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι το σχέδιο που είχε συντάξει με τους Ηλία Μόσιαλο και Νίκο Αλιβιζάτο.