Το βασικό διαμέρισμα στο οποίο έκρυβε τα όπλα του ο Επαναστατικός Αγώνας πιστεύει ότι εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δώδεκα ημέρες μετά τις πρώτες συλλήψεις για την υπόθεση . Πρόκειται για διαμέρισμα του 5ου ορόφου σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 & Λευκάδος, στην Κυψέλη, σε μικρή απόσταση από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ads

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές ασφαλείας εντόπισαν επτά ρουκέτες, αντιαρματικό RΡG-7, έτοιμες βόμβες, χειροβομβίδες, πιστόλια και δύο Καλάσνικοφ. Αντιαρματικό RPG-7 είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας το 2007. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι μεταξύ των άλλων υπάρχουν και άλλου τύπου αυτόματα όπλα, πιθανόν Scorpion.

Το χώρο φέρεται να είχε νοικιάσει μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», με την ταυτότητα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, όνομα το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και για την ενοικίαση του γκαράζ στον Καρέα, όπου εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες και μηχανές που φέρονται να χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι. Υπενθυμίζεται ότι στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Κωνσταντίνου Γουρνά βρέθηκαν τρεις πλαστές αστυνομικές ταυτότητες στα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης, οι δύο εξ΄αυτών, και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος η άλλη.

Η πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 & Λευκάδος εκκενώθηκε προληπτικά και οι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το διαμέρισμα 30τ.μ. είχε νοικιαστεί εδώ και πέντε χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα έγινε στα δικαστήρια, στις 5 Σεπτεμβρίου 2003 με δύο βόμβες και αποτέλεσμα έναν αστυνομικό τραυματία.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έφτασε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΤΑΧΙS της εφορίας, καθώς μετά την ανακάλυψη των ψεύτικων ονομάτων που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, έψαχνε μέσω φορολογικών δηλώσεων τα μισθωτήρια συμβόλαια όπου είχαν κατατεθεί σε αυτά τα ονόματα.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και με τις υπηρεσίες του Νομισματοκοπείου προκειμένου να διαπιστωθεί πότε εκδόθηκαν και από ποιες τράπεζες εκλάπησαν τα χαρτονομίσματα των 120.000 ευρώ που βρέθηκαν επίσης στο αυτοκίνητο του 30χρονου προφυλακισθέντος Γουρνά. Τέλος συνεχίζεται η εξέταση αποτυπωμάτων, δειγμάτων DΝΑ, κλειδιών, διαρρηκτικών εργαλείων, εντύπων που ανακαλύφθηκαν σε όλα τα οικήματα που φέρονται να χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Δεν έχουν γίνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.