Υπόγειο γκαράζ και διαμέρισμα στην οδό Αντωνιάδη στον Καρέα που φέρονται να χρησιμοποιούσαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Διακόσια περίπου κιλά εκρηκτική ύλη anfo, τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες και πολλές πινακίδες κυκλοφορίας είναι μερικά από τα νέα ευρήματα των αρχών.

Ads

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας κ. Κοκκαλάκη που έκανε χθες το βράδυ ανακοινώσεις, βρέθηκαν επίσης: τρεις φιάλες υγραερίου μισογεμάτες με την προαναφερθήσα εκρηκτική ύλη, 4 δοχεία λαδιού σε ορισμένα από τα οποία επίσης υπήρχε η ίδια εκρηκτική ύλη, μία πλαστική σακούλα σκουπιδιών με 18 κιλά anfo, 5 μπαγκαζιέρες μηχανής που περιείχαν αρκετές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε πως ο χώρος είχε ενοικιαστεί από τον Νοέμβριο του 2007 στο όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος. Πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία αυτά είχε εντοπιστεί στο αυτοκίνητο του Κ. Γουρνά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε επιπλέον στη δημοσιότητα το όνομα υπό το οποίο ενοικιαζόταν το διαμέρισμα που διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα στα Καλύβια. Στη δημοσιότητα έδωσαν και φωτογραφίες του χώρου και για ακόμα μία φορά ζήτησαν από όσους γνωρίζουν κάτι σχετικό με την υπόθεση να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

Ads

«Δίνουμε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του παραπάνω χώρου και υπενθυμίζουμε τα ονόματα: Δημοσθένης Μανδαλώζης και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, τα οποία αφορούν στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας και τη χρήση τους για την ενοικίαση κρησφυγέτων. Επίσης, με το όνομα Παρασκευοπούλου Βασιλική, είχε νοικιασθεί το σπίτι που διέμενε ο Νικόλαος Μαζιώτης με την Παναγιώτα Ρούπα, στα Καλύβια. Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις Αρχές, στα τηλέφωνα 170, 1014, 1964, παρέχοντας οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά εκμίσθωση οικίας ή άλλων χώρων στα παραπάνω ονόματα» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Φιάλες με το εκρηκτικό αυτό υλικό είχε χρησιμοποιηθεί στην αποτυχημένη επίθεση στην τράπεζα Citibank στην Κηφισία, στις 18 Φεβρουαρίου 2009, όταν τοποθετήθηκαν πέντε φιάλες προπανίου σε αυτοκίνητο, χωρίς όμως τελικά να εκραγούν.

Οι Αρχές φέρονται να έφτασαν στην ανακάλυψη του χώρου ύστερα από τηλεφώνημα κατοίκου του Καρέα που έδωσε την πληροφορία ότι μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είχαν νοικιάσει ένα υπόγειο γκαράζ. Οι δρόμοι έχουν κλείσει σε ακτίνα τριακοσίων μέτρων γύρω από το γκαράζ, με τις αρχές να θεωρούν πιθανόν κοντά στο σημείο αυτό να βρίσκεται και η κύρια γιάφκα με τα όπλα της οργάνωσης, τα οποία εξακολουθούν να αναζητούν.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Παρασκευή, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, οι τελευταίοι δύο κατηγορούμενοι, Χριστόφορος Κορτέσης και Ευάγγελος Σταθόπουλος.