Τα ονόματα των έξι συλληφθέντων, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΓΑΔΑ Θ. Κοκαλάκης.

Ads

Οι Μαζιώτης Νικόλαος (ετών 39), Ρούπα Παναγιώτα (ετών 41), Σταθόπουλος Ευάγγελος (ετών 32), Κορτέσης Χριστόφορος (ετών 31), Νικητόπουλος Σαράντος (ετών 32), Γουρνάς Κωνσταντίνος (ετών 30), οι οποίοι φέρονται ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», θα οδηγηθούν αύριο, Δευτέρα 12/04, στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΓΑΔΑ, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία των συλληφθέντων Νικόλαου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα, στα Καλύβια Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης. Επιπλέον, σύμφωνα με τις αρχές, βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και τρεις ημέρες και εποπτεύονται από την εισαγγελέα πρωτόδικων Ελένη Ράικο, συνεχίζονται σε διάφορα σπίτια, ενώ εξονυχιστικά εξετάζονται και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων. Οι φωτογραφίες των συλληφθέντων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της αστυνομίας.

Ads