Η ΝΔ σχολιάζοντας το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή και ειδικότερα με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο καταδίκασε την «αποκρουστική προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να μετατρέψουν σε καταγώγιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο», ωστόσο εκμεταλλεύτηκε το περιστατικό για να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας τη «θεωρία των δύο άκρων». Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση κατηγορώντας τη ΝΔ πως με την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου «προσέφερε τις υπηρεσίες της, στο ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, της οποίας τα καμώματα είδε όλη η Ελλάδα σήμερα».

Ads

 
Ειδικότερα η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως «είναι αποκρουστική και απολύτως καταδικαστέα η προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να μετατρέψουν σε καταγώγιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιώντας ακραία προσβλητικές, υβριστικές και αγοραίες εκφράσεις.
 
Θα πρέπει να αντιληφθούν, επιτέλους, όσοι δεν το κατανοούν ή αρνούνται επιμόνως να το συνειδητοποιήσουν, ότι η Βουλή έχει κανόνες τους οποίους θα πρέπει να σέβονται όλοι, χωρίς εξαιρέσεις. Η Βουλή είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και, είναι φυσικό, όσοι δεν ασπάζονται τις αρχές της, να μην αντέχουν και τους κανόνες του Κοινοβουλευτισμού».

 
Ωστόσο εξαπέλυσε επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε «από την άλλη ο κ.Τσίπρας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών, καταφέρθηκε με ακραίες εκφράσεις εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με άψογη κοινοβουλευτική συμπεριφορά. Προτιμά να ξεχνά ο κ. Τσίπρας τους βουλευτές του κόμματός του που έχουν φθάσει στο σημείο να απειλούν με λυντσάρισμα πολιτικούς και μάλιστα από το βήμα της Βουλής. Ας είναι βέβαιοι όλοι ότι δεν θα αφήσουμε την υπόθεση της Δημοκρατίας να γίνει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος», κατέληξε.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας αναφέρει: «Η ΝΔ δεν λέει να βάλει μυαλό! Η απόσυρση του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, έγινε με εντολή του προέδρου της, κ. Σαμαρά, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες της, στο ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, της οποίας τα καμώματα είδε όλη η Ελλάδα σήμερα», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». «Η συνέχιση από την πλευρά της, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, δείχνει ακριβώς ότι αβαντάρει τη ΧΑ και τη λογική της», καταλήγει.