Λερωμένα χέρια τέλος! Στην Ιαπωνία ανακάλυψαν μάλλον κάτι που πολύς κόσμος περίμενε. Τώρα μπορείτε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας παγωτό, πρώτου σας λιώσει και σας λερώσει από πάνω μέχρι κάτω.  

Ads

Το παγωτό που δε λιώνει είναι μια τυχαία ανακάλυψη του Ιαπωνικού Κέντρου Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας, που βρίσκεται στη Καναζάουα και προέκυψε όταν ζητήθηκε από έναν σεφ ζαχαροπλαστικής να κάνει ένα επιδόρπιο χρησιμοποιώντας πολυφαινόλη, ένα υγρό που προέρχεται από φράουλες.

Όταν παρασκεύασε το γλυκό ο σεφ συνειδητοποίησε ότι η κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιούσε “στερεοποιήθηκε αμέσως” όταν προστέθηκε η πολυφαινόλη φράουλας. Οι ερευνητές τότε κατάλαβαν πως ίσως είχαν μπροστά τους μια μεγάλη ανακάλυψη.

image

Ads

“Το υγρό πολυφαινόλης έχει ιδιότητες που δυσκολεύουν το διαχωρισμό του νερού και των ελαίων, έτσι ώστε στο παγωτό να διατηρείται το αρχικό σχήμα της κρέμας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο και να λιώνει δύσκολα”, δήλωσε ο Tomihisa Ota, καθηγητής του πανεπιστημίου της Καναζάουα.

Ένας ρεπόρτερ μάλιστα που έβαλε το παγωτό σε θερμοκρασία 28 °C, διαπίστωσε ότι διατηρούσε το αρχικό σχήμα του ακόμα και μετά από πέντε λεπτά στον ήλιο και γεύση του ήταν ακόμη δροσερή. Η παραγωγή του παγωτού θα είναι σύντομα διαθέσιμη στις αγορές.

image