Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες ένας καφές, διαφορετικός από τους άλλους. Ο λόγος για τον καφέ Dalgona που φιγουράρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περίοδο της καραντίανς.

Ads

Πρόκειται για έναν πηχτό, κρεμώδη καφέ που φτιάχνουν χιλιάδες αποκλεισμένοι σε όλο τον κόσμο. Ο Dalgona Coffee ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα, μία από τις πρώτες χώρες που χτυπήθηκαν σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό και πήρε το όνομά του από το Dalgona (ή ppogi) που είναι ένα δημοφιλές σνακ της Κορέας, το οποίο πωλείται από πλανόδιους πωλητές και φτιάχνεται από ζάχαρη, λάδι και μαγειρική σόδα.

Υλικά

  • 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • Γάλα
  • Παγάκια

Εκτέλεση

Ads

Σε ένα ποτήρι βάζουμε τον καφέ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο καυτό νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να κάνει αφρό. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα άλλο ποτήρι, βάζουμε παγάκια και γεμίζουμε τα 2/3 του με γάλα. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω τον αφρό που έχουμε ετοιμάσει. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγους κόκκους καφέ από πάνω για γαρνιτούρα.

Tips

  • Το μυστικό για την πηχτή και κρεμώδη υφή του καφέ είναι οι ίδες δόσεις καφέ και νερού και το καλό χτύπημα του μείγματος έως ότου δημιουργηθεί η συγκεκριμένη υφή.
  • Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη, ωστόσο εάν την αποφύγετε τελείως, το μείγμα δεν θα βγει τόσο «φουντωτό» και πηχτό.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε την απλή ζάχαρη με καφέ ζάχαρη, ή ζάχαρη καρύδας, αλλά όχι με σκόνη στέβια γιατί δεν θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα.