Κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένιες παράλιες, τοπικές λιχουδιές, άφθονο κρασί και πλούσια παράδοση είναι μόνο λίγα από όσα θα βρείτε στην παραδεισένια Σαρδηνία.

Ads

Μπορεί τα ελληνικά νησιά να αποτελούν σταθερή αξία, όμως λίγος χρόνος διακοπών στα δυτικότερα της Μεσογείου, θα ικανοποιήσει και τους απαιτητικούς ταξιδιώτες για τις καθαρές θάλασσες, τα γραφικά χωριά και την πλούσια ιστορία.

Η Σαρδηνία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα (μετά τη Σικελία και πριν την Κύπρο) και αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας,

Γύρω από νησί υπάρχουν μικρότερα νησάκια: η τουριστική Μανταλένα και η Καπρέρα στον βορρά, αλλά και τα πιο ήσυχα Σαν Πιέντρο και Σαντ Αντίοκο στον νότο. Στην ενδοχώρα, κατάφυτες κορυφογραμμές και κοιλάδες με πορτοκαλεώνες και μοναχοί που βόσκουν πρόβατα. Στην καρδιά της Σαρδηνίας θα συναντήσεις κανείς και πανέμορφα χωριά, μόλις 800 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με καλοδιατηρημένη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, που έχουν μείνει εντελώς ανέγγιχτα από το πέρασμα του χρόνου και μοιάζουν να επιπλέουν στο νερό.

Ads

Στο βορειοανατολικό άκρο η περίφημη Costa Smeralda (Σμαραγδένια Ακτή) είναι κοσμοπολίτικο θέρετρο των πλουσίων και διασήμων. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται και το τουριστικότατο λιμάνι Porto Cervo, και το Arcipelago della Maddalena, το οποίο προτιμούν οι ντόπιοι για τις διακοπές τους.

Το πανέμορφο νησί φημίζεται επίσης για τους φιλικούς και χαμογελαστούς κατοίκους, όπως και για το νόστιμο φαγητό και το καλό κρασί. Οι τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν το Κάζου Μάρζου που σημαίνει «σάπιο τυρί», το γνωστό σε όλους πεκορίνο. Μόνο που έχει παλαιωθεί ώστε να γεμίσει σκουλήκια.