Βίντεο στο οποίο φαίνεται το… εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ισλαμικού Κράτους δημοσίευσε η τζιχαντιστική οργάνωση. Συγκεκριμένα, το υλικό, που επιβεβαιώνει τον ΟΗΕ, ότι υπάρχουν «κέντρων εκπαίδευσης και στρατολόγησης παιδιών τα οποία εν συνεχεία παίρνουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας», δείχνει παιδιά ακόμη και κάτω των 10 ετών να υποχρεούνται σε παρακολούθηση αποκεφαλισμών και βασανιστηριών, και στην εκπαίδευση με όπλα.

Ads

Στα εν λόγω κέντρα «τα παιδιά που έχουν στρατολογηθεί λαμβάνουν στρατιωτική και θρησκευτική εκπαίδευση», σημειώνει χαρακτηριστικά σε έκθεσή του το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Στην ίδια έκθεση τονίζεται επίσης πως «οι δημόσιες εκτελέσεις είναι συνηθισμένο θέαμα πλέον τις Παρασκευές στη Ράκα» και πως «παιδιά είναι παρόντα στις εκτελέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί πάρα πολύ συχνά τα social media για να δημοσιοποιήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του, όπως οι αποκεφαλισμοί ομήρων, ή ακόμη και για να καλέσει σε στήριξη από τους οπαδούς του παγκοσμίως. Σε περιπτώσεις, δε, έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να αναλάβουν δράση σκοτώντας πολίτες χωρών που συμμετέχουν στην διεθνή συμμαχία εναντίον του.