Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε εκ νέου, με συγκεκριμένη ανακοίνωση την Τρίτη, τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα καθώς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια κατέλαβαν ένα κτίριο ιστορικής σημασίας στην πανεπιστημιούπολη, λέγοντας ότι πρόκειται για «λάθος προσέγγιση».

Ads

«Ο πρόεδρος πιστεύει ότι η βίαιη κατάληψη ενός κτιρίου στην πανεπιστημιούπολη είναι απολύτως λανθασμένη προσέγγιση. Αυτό δεν αποτελεί παράδειγμα ειρηνικής διαμαρτυρίας», δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ / Διαδηλωτές φοιτητές του Κολούμπια κατέλαβαν το ίδιο κτίριο από τις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ

Ενώ ο πρόεδρος έχει ευρεία εξουσία να ενεργοποιήσει την Εθνοφρουρά στην περίπτωση αυτή, ο Κίρμπι δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση δεν εξετάζεται ως απάντηση στις τελευταίες εξελίξεις στο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, όπου οι φοιτητές εισήλθαν στο κτίριο, μπλόκαραν τις πόρτες και ένωσαν τα χέρια τους στον προαύλιο χώρο σχηματίζοντας οδόφραγμα.

Ads

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «καταδικάζει τη χρήση του όρου «ιντιφάντα», [εξέγερση] όπως και τις άλλες τραγικές και επικίνδυνες ρητορικές μίσους που επιδείχθηκαν τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Άντριου Μπέιτς.

«Η βίαιη κατάληψη κτιρίων δεν είναι ειρηνική – είναι λάθος. Και η ρητορική μίσους και τα σύμβολα μίσους δεν έχουν θέση στην Αμερική», ανέφερε ο Μπέιτς στην ανακοίνωσή του.