Εκτάκτως στο νοσοκομείο Υγεία μεταφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του. Λίγη ώρα νωρίτερα, είχε μεταφερθεί στο Αττικό Νοσοκομείο με αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ads

Λόγω της κατάστασης της υγείας του κ. Σαμαρά αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Επίσης αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το απόγευμα ορκωμοσία του κ. Ράπανου ως υπουργού Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την οφθαλμολογική εξέταση στο Αττικό Νοσοκομείο.
 
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται:
 
«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.
 
Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.
 
Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο».

Ο κ. Ράπανος μεταφέρθηκε στο θεραπευτήριο «Υγεία» με δυνατό πόνο στην κοιλιά, ιλίγγους, ναυτία, εφίδρωση και μεγάλη καταβολή. Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σταθεροποιήσει την κατάστασή του και τον υποβάλλουν σε κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπίσουν το αίτιο, που προκάλεσε το πρόβλημα.

Ads

Γ. Καρατζαφέρης: «Καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το μάτι»
 
«Καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το μάτι» αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στο τηλεγράφημά του προς τον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή το πρόβλημα υγείας του.
 
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Άστους να λένε… Καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το μάτι. Τα οποία εξ άλλου, πρέπει να έχετε δεκατέσσερα, με αυτά που θα δουν τα μάτια σας.
 
Η Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών, εύχομαι να είναι κοντά σας», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης.