H γκάφα Κασσελάκη με τις δαπάνες για την Υγεία δεν εξέθεσε μόνον τον ίδιο, αλλά έφερε σε άβολη θέση και τον Σωκράτη Φάμελλο. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε για το ποια είναι τελικά η θέση του κόμματος για τις δαπάνες για την Υγεία, το 5% του ΑΕΠ που είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης ή το 7,7% (ευρωπαϊκός μέσος όρος) που αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε «φραστικό λάθος» και επιχείρησε να κλείσει το θέμα. «Ο πρόεδρος έκανε ένα φραστικό λάθος», είπε, «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής, στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Ads

Ο Στέφανος Κασσελάκης όμως επανήλθε, έβαλε ένα επιπλέον καπέλο 5% στον στόχο των δαπανών για την Υγεία (που ήδη βρίσκονται στο 5,8%), και η υπόθεση έγινε μύλος. Και οικονομικά, και πολιτικά. Οι μισοί στον ΣΥΡΙΖΑ έμειναν… παγωτό και οι άλλοι μισοί αναρωτιόντουσαν εάν ο πρόεδρος έχει ρίξει μια ματιά έστω στο πρόγραμμα του κόμματος.

Η αγωνία για τη θρησκευτική ψήφο

Μεγάλη αγωνία έχει προκύψει στη ΝΔ για την ψήφο του εκκλησιαστικού ποιμνίου. Μία οι δημοσκόποι που προειδοποιούν ότι η ΝΙΚΗ μπορεί να υποεκτιμάται στις μετρήσεις γιατί οι ψηφοφόροι της είναι σιωπηλοί, μία ο ιερός ανένδοτος που κήρυξε ο Κυριάκος Βελόπουλος για τον γάμο των ομοφύλων εν όψει Μεγάλης Εβδομάδας, έχουν θορυβήσει βαθιά τους γαλάζιους βουλευτές. Οι οποίοι, εκτός των άλλων, πρέπει το Πάσχα να πάνε στις περιφέρειές τους και να κάνουν προεκλογικό μασάζ σε κομματάρχες και ψηφοφόρους.

Το αποτέλεσμα είναι να πέφτουν βροχή τα αιτήματα στις Μητροπόλεις για ραντεβού και κοινές εμφανίσεις με τους τοπικούς ιεράρχες τις ημέρες του Πάσχα. Μια φωτογραφία του τοπικού βουλευτή με τον τοπικό Μητροπολίτη άλλωστε μπορεί να θεωρηθεί και πειστήριο σκληρού εκλογικού αγώνα για το Μαξίμου, το οποίο έχει διαμηνύσει πως η προεκλογική δραστηριότητα και αποτελεσματικότητα θα αποτελέσει κριτήριο και για τον επόμενο ανασχηματισμό.

Ads

Προτροπή για εξομολόγηση

«Πολιτικά και ποινικά υπεύθυνο» για ό,τι συμβεί στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον άλλοτε συνοδοιπόρο του στον ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο. Ως γνωστόν, ο Βελόπουλος ισχυρίστηκε ότι πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος, σε όσους ψήφισαν τον νόμο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Ο υπουργός Υγείας, εντούτοις, δεν έμεινε εκεί. Χαρακτήρισε “αμαρτία” τη στάση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης καθώς -όπως ισχυρίστηκε- «εργαλειοποιεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, την ιερότερη περίοδο για τους Ορθοδόξους για πολιτικό του όφελος». Τον κάλεσε μάλιστα να «εξομολογηθεί για αυτό»! Ο διαγκωνισμός για τον…σταυρό των ευρωεκλογών αποκτά ιερή διάσταση, στους διαδρόμους της δεξιάς πολυκατοικίας.

Κοπτοραπτική και στη Φλέσσα

Για «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις της Βίκυς Φλέσσα, σχετικά με τα Τέμπη, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αν δει κανείς την ανάλυση που έκανε η υποψήφια, μιλά για διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού δημοσίου και του κράτους. Μίλησε για τα Τέμπη και για το Μάτι» επεσήμανε ο Παύλος Μαρινάκης. Η κάλυψη του Μαξίμου στη Βίκυ Φλέσσα, ενόχλησε πολλούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο που περίμεναν ένα πιο επιδέξιο χειρισμό από την υποψήφια ευρωβουλευτή. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, «ένα άδειασμα της Βίκυς από την κυβέρνηση θα ερμηνευόταν ως παραδοχή ότι υπάρχουν ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή για την πολύνεκρη τραγωδία»…

Ζαγοράκης: «Δεν πρόδωσα κανέναν»

Την πεποίθηση ότι δεν έχει προδώσει κανέναν εξέφρασε ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφορικά με τη…μετεγγραφή από τη Ν.Δ. στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. «Είναι κάποιες αποφάσεις, κάποιες στιγμές, που λες έχει τελειώσει αυτό και πρέπει να πας παρακάτω» σημείωσε χαρακτηριστικά. H ευχή της στήλης είναι να τα πάει καλύτερα από ότι -τελευταία- ο ΠΑΟΚ.