Νεύρα προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. η γκάφα του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με τα μαθηματικά που αφορούν τη Δημόσια Υγεία.

Ads

Ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ότι αν ο ίδιος κάποτε κυβερνήσει, θα διοχετευτούν δαπάνες της τάξεως του 5% για την υγεία, προτείνοντας στην ουσία μείωση κατά 0,7 – 0,8%!

Η Νέα Αριστερά επέδειξε γοργά αντανακλαστικά σημειώνοντας ότι το 2021 η δημόσια δαπάνη για την υγεία έφτασε στο 5,7%, ενώ τις επόμενες χρονιές κινήθηκε στα ίδια αναιμικά επίπεδα». Παράλληλα υπενθυμίζει ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η υπόσχεσή του ήταν για δαπάνες 7,7% για τη δημόσια υγεία. Aνάλογες ήταν οι αντιδράσεις και από το ΠΑΣΟΚ που κατηγορήσε τον κ. Κασσελάκη ότι «αγνοεί τα στοιχειώδη» και πως όλα αυτά συμβαίνουν όταν «τελειώνει το reality show και αρχίζει η πραγματική πολιτική».

Την ευκαιρία δεν άφησε να πάει χαμένη ο Άδωνις Γεωργιάδης που, με ανάρτηση του, υποστήριξε ότι οι δαπάνες υπολογίζονται στο 5,8%. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε επικοινωνία με τη στήλη, έκαναν λόγο για λάθος «εν τη ρύμη του λόγου» αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι «όλοι μας οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί».

Ads

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης είχε επιμείνει στον αριθμό, όταν ο δημοσιογράφος επανήλθε στο
θέμα : «Κύριε πρόεδρε,διαβάζω εδώ στα στατιστικά ότι αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση στην Υγεία είναι στο 6%. Εσείς μου είπατε 5% θέλετε να φτάσει…»

 «Είπα τουλάχιστον 5%. Και, όπως σας είπα, εξαρτάται τι χρηματοδότηση είναι. Πώς την αξιοποιείς. Μακάρι
να είναι και 7% και 8%», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάταξη Θεσσαλίας μέσω επενδυτικής βαθμίδας

Προεκλογική φιέστα με ντεκόρ την πληγείσα Θεσσαλία από την επέλαση της θεομηνίας, διοργάνωσε προχθές η κυβέρνηση στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  υποσχέθηκε ότι οι δρόμοι θα ξανακατασκευαστούν καλύτερα ώστε να καλυφθεί και η πιο δυσπρόσιτη γωνιά του νομού κι ενώ οι πολλοί πολίτες δεν έχουν λάβει ακόμα την πρώτη αρωγή.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι αν η οικονομία μας δεν αναπτυσσόταν, αν δεν είχαμε ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα και αν δεν είχε πέσει το κόστος χρηματοδότησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, «θα ήταν πολύ αμφίβολο αν θα μπορούσαμε από τους εθνικούς πόρους να εξασφαλίσουμε εκείνο το ποσό το οποίο είναι τόσο απαραίτητο να διοχετευθεί στη Θεσσαλία».

Η επιλογή του πρωθυπουργού να συνδέσει την επενδυτική βαθμίδα με την… αποκατάσταση της Θεσσαλίας προκάλεσε σκωπτικά σχόλια στο Διαδίκτυο.

Ο αμετροεπής Αυτιάς

Έλλειψη μέτρου και αλαζονεία προσάπτουν στον Γιώργο Αυτιά υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. αλλά και άλλα στελέχη της παράταξης.

Με αφορμή την μέτρηση της Opinion Poll για τη δημοτικότητα όσων μπαίνουν στη μάχη των ευρωεκλογών ο γνωστός δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο ίδιος μπορεί να είναι τέταρτος στο ψηφοδέλτιο, αλλά είναι πρώτος στις καρδιές των πολιτών.

«Μάλλον πρέπει ο Μητσοτάκης να ανασύρει το δόγμα ‘σεμνά και ταπεινά’» έλεγε, χθες, σε πηγαδάκια συνυποψήφιος του Γιώργου Αυτιά που, δεν έκρυβε τη δυσφορία του, για το γεγονός ότι ο πρώην παρουσιαστής «έχει σίγουρη την πρωτιά στην σταυροδοσία».

Οι πολιτικοί με την ιερή φλόγα

Σάλο έχει προκαλέσει στα κοινωνικά δίκτυα ο αποκλεισμός ολυμπιονικών και άλλων αθλητών από τη λαμπαδηδρομία, μετά την παρουσία και συμμετοχή πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Αρκετοί πρωταθλητές δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους, όπως η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Μάνια Μπικόφ που διαμαρτυρήθηκαν μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών.

Μάλιστα, η ολυμπιονίκης με το ανσάμπλ το 2000, Ειρήνη Αϊνδηλή, παραιτήθηκε από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας.

Το να εμφανιστούν πολιτικοί και να φωτογραφίζονται με την δάδα, την ώρα που άλλοι σπουδαίοι πρωταθλητές έμειναν απ’ έξω, είναι μία εικόνα που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα σόσιαλ.

Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η βουλεύτρια της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού, ο αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό Γιάννης Βρούτσης, καθώς και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής ήταν, ανάμεσα, στους πολιτικούς που…φωτίστηκαν στα φωτογραφικά πλάνα από τη ιερή φλόγα.