Θα γίνει ή όχι το ματς του Ολυμπιακού με την Ρουμπίν Καζάν; Ποια είναι τα μέτρα που θα παρθούν πριν από το ματς, ποιος ο εξοπλισμός των Πειραιωτών και που θα κριθεί η διεξαγωγή του ή όχι; Διαβάστε την φοβερή ατάκα του Σκανδιναβού Μέλμπεργκ! Όλο το ρεπορτάζ από το Sport24.gr.

Ads

 

Η διεξαγωγή του αγώνα ανάμεσα στην Ρουμπίν Καζάν και τον Ολυμπιακό, μοιάζει με σήριαλ με μεγάλο και αρνητικό πρωταγωνιστή τον καιρό. Οι θερμοκρασίες στην Μόσχα είναι πολύ χαμηλές και θέτει σε κίνδυνο την διεξαγωγή του αγώνα.
 

 

Συγκεκριμένα, στην Ρωσία το βράδυ της Δευτέρας έχει -23 βαθμούς Κελσίου (!), όμως την Τρίτη αναμένεται να υπάρξει βελτίωση του καιρού.

Ads

Η σέντρα του αγώνα μετατέθηκε από τις 15:00 στις 13:00 ώρα Ελλάδας (ANT1), καθώς εκείνη την στιγμή σύμφωνα με τις προβλέψεις θα έχει τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Βέβαια επειδή ο καιρός πολλές φορές είναι απρόβλεπτος, θα γίνει έλεγχος από την UEFA.

O διαιτητής μαζί με τον παρατηρητή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα μετρήσουν τη θερμοκρασία στις δύο εστίες και στο κέντρο του γηπέδου. Αν η θερμοκρασία είναι κάτω από τους -15 βαθμούς, τότε θα ερωτηθούν οι προπονητές για το αν θέλουν να γίνει ο αγώνας. Ο έλεγχος θα γίνει σε ύψος 1,50 μ. από το έδαφος, από το ύψος δηλαδή που αναπνέει ένας μέσος άνθρωπος.

Άλλωστε το πρόβλημα με την θερμοκρασία δεν έχει να κάνει με το γήπεδο, αλλά με το κατά πόσο μπορούν οι ποδοσφαιριστές να ανταπεξέλθουν, να αναπνεύσουν και να αγωνιστούν εν τέλει.  Μην ξεχνάμε πως το “Λουζνίκι” έχει ειδικό σύστημα θέρμανσης για τον χλοοτάπητα, αλλά και μηχανή όπου καθαρίζει το χιόνι, οπότε από θέμα γηπέδου δεν υπάρχει ζήτημα.

Η προπόνηση του Ολυμπιακού μάλιστα δεν ήταν κανονική λόγω του κρύου και έγινε περισσότερο για να συνηθίσουν οι ποδοσφαιριστές στις κλιματολογικές συνθήκες και να δουν κατά πόσο μπορούν να αναπνεύσουν σωστά. Οι “ερυθρόλευκοι” πάντως είναι εξοπλισμένοι, αφού φορούσαν και θα φορούν στον αγώνα (αν γίνει) ισοθερμικά, γάντια, κασκόλ, ενώ στον πάγκο θα υπάρχουν ηλεκτρικές κουβέρτες.

Παρόλα αυτά βέβαια, η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Ο Όλοφ Μέλμπεργκ, που είναι και πιο συνηθισμένος στον κρύο αφού είναι Σουηδός, δεν έκρυψε την έκπληξη του με τον καιρό και τόνισε μάλιστα πως όταν αναπνέει, είναι σαν να του έρχεται μια μπάλα από χιόνι στο πρόσωπο. Καταλαβαίνετε, πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες.

Από την πλευρά του πάντως, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν θέλησε να ψάξει δικαιολογίες και τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να προσαρμοστούν, κάτι που δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου και ο Γιάννης Μανιάτης.