Επαναλαμβάνει τις καταγγελίες της περί «κομματικών μεθόδεύσεων» η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα «αντί να συγκαλύπτει παράνομες πράξεις που προκαλούν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβει άμεσα τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας».

Ads

Ο αρμόδιος υπουργός «προσποιείται άγνοια και αμνησία», δήλωσε ο κ. Μιχαλάκης και πρόσθεσε πως το α’ και β’ τρίμηνο του 2011 έγιναν 10.862 προσλήψεις, ενώ η τελευταία έκθεση της ΕΕ αναφέρει ότι καθόλη τη διάρκεια του έτους έπρεπε να είχαν επιτραπεί 5.333.

«Συνιστούν ναι ή όχι οι προσλήψεις αυτές παραβίαση του νόμου που ψήφισε η ίδια κυβέρνηση και προκαλούν – ναι ή όχι; -βλάβη του δημόσιου συμφέροντος; Συνέβαλαν ναι ή όχι στον εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού; Είναι ή δεν είναι ανήθικες, αφού εξαιτίας τους γίνονται τώρα μαζικές απολύσεις με το φερετζέ της εφεδρείας;», διερωτήθηκε.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρει ακόμη ότι την ώρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέρρεε (από 4 έως 11 Νοεμβρίου) μόνο στο υπουργείο Οικονομικών έγιναν οχτώ πολιτικοί διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων.

Ads

Επιπλέον, καταγγέλλει ότι από την εφεδρεία εξαιρούνται αναπληρωτές διευθυντές και τέλος κάνει λόγο για «βόλεμα κομματικών φίλων και συγγενών».

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος, απάντησε μέσω του Βήμα 99,5 στην επίθεση Βενιζέλου προς τη ΝΔ περί «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης». «Ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να νομίζει ότι έχει το πράσινο φως να λέει και να κάνει ό,τι νομίζει» δήλωσε.

«Κάνουμε λοιπόν όποτε χρειάζεται κριτική και θα είναι σκληρή, όταν κάνουμε την αντιπολίτευση και αυτή γίνεται προς τους υπουργούς της κυβέρνησης και αυτή θα είναι σκληρή, αλλά ευφυολογήματα σαν αυτά του κ. Βενιζέλου ή κάποιων άλλων δεν μπορούν να γίνουν δεκτά», τόνισε.

«Αντιπολίτευση και κριτική θα υπάρχει και είναι φυσικό ότι θα υπάρχει, διότι δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε συγκεκριμένα πράγματα. Μονομερείς αποφάσεις που μας θυμίζουν καμιά φορά τις χειρότερες στιγμές της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να γίνουν δεκτές και αυτό είναι σαφές» κατέληξε.