Ads

Ανώτατοι αξιωματούχοι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι ο Μουαμάρ Καντάφι είναι νεκρός. To αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ένα βίντεο 20″ στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται η σορός του Καντάφι (φωτογραφία).
 

17:14 – To βίντεο που μετέδωσε πριν λίγη ώρα το Αλ Τζαζίρα με την σορό του Καντάφι

17:00 – Ένας λίβυος επιδυκνύει ένα χρυσό πιστόλι που πιστεύεται ότι ανήκε στον Μουαμάρ Καντάφι

image

Ads

16:37 – H Eυρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει το “τέλος του δεσποτισμού” στη Λιβύη

16:32 – Πυκνώνουν οι πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι ο Καντάφι είναι νεκρός. Ο υπουργός Πληροφοριών της Λιβύης, Μαχμούντ Σαμάν, επιβεβαίωσε ότι ο πρώην λίβυος ηγέτης είναι νεκρός μετά από πληροφόρηση που είχε από τοπικούς στρατιωτικούς διοικητές στην Σύρτη. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου σύντομα θα επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σε συνέντευξη Τύπου.

16:28 – To Αλ Αραμπίγια μεταδίδει ότι έλαβε ειδική άδεια για να φωτογραφίσει την σορό του Καντάφι

16:02 – H λιβυκή τηλεόραση μεταδίδει ότι ο Καντάφι είναι νεκρός και ότι η σορός του μεταφέρθηκε στην Μισράτα.

16:00 – To NATO ανακοίνωσε ότι δεν έχει πληροφορίες για την τύχη του Καντάφι

15:55 – Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφη του χτύπησαν αυτοκινητοπομπή κανταφικών το πρωί της Πέμπτης κοντά στη Σύρτη, λέγοντας ότι για την περαιτέρω επιβεβαίωση του θανάτου ή σύλληψης του Καντάφι θα χρειαστεί χρόνος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν επίσης ότι ελέγχουν τις πληροφορίες.

15:30 – Διάγγελμα προς το λιβυκό λαό θα κάνει προσεχώς ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση. Αξιωματούχοι της νέας ηγεσίας δήλωσαν από την Τρίπολη ότι η σορός του Καντάφι μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας.

15:00 – Το Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι ανώτατος στρατιωτικός διοικητής στην Σύρτη δήλωσε ότι είδε με τα ίδια του τα μάτια την σορό του Καντάφι .

14:50 – O αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Αμπντέλ Μαζίντ δήλωσε ότι ο Καντάφι έχει πιαστεί αιχμάλωτος και φέρει τραύματα και στα δύο πόδια. Για σύλληψη του Καντάφι κάνει λόγο και λιβυκός τηλεοπτικός σταθμός.

14:45 – Πανηγυρισμοί στην Σύρτη

image

Οι πληροφορίες για την σύλληψη του πρώην ηγέτη της Λιβύης ακολουθούν την ανακοίνωση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ότι ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της Σύρτης, γενέτειρας του Μουαμάρ Καντάφι.

Ανδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ύψωσαν την νέα εθνική σημαία σε κρησφύγετο των κανταφικών δυνάμεων που καταλήφθηκε στο κέντρο της Σύρτης και καταδιώκουν από κτίριο σε κτίριο μαχητές που επιχειρούν να διαφύγουν.

Η πτώση της Σύρτης και οι φήμες για την σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι σκόρπισα ενθουσιασμό στις τάξεις των μαχητών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.