Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη και οι ιδιοκτήτες ταξί, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Γενική απεργία έχουν κηρύξει για την ίδια μέρα και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, που διαμαρτύρονται για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Ads

 
Τα ταξί τραβούν χειρόφρενο από τις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Την Πέμπτη, οι ιδιοκτήτες ταξί θα έχουν συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, στις 11:00 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, που αντιδρούν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ήδη το προσωπικό των εταιρειών που εργάζονται έχει ήδη μειωθεί δραστικά, με τις μετατάξεις που έγιναν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
 
Ειδικότερα, την Πέμπτη και για 24 ώρες θα παραμείνουν ακινητοποιημένα το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το τραμ, ο προαστιακός, ενώ δεν θα βγουν από τα αμαξοστάσια και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη θα συνεδριάσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις εν λόγω εταιρείες, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο κλιμάκωσής τους.
 
Στάση εργασίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
 

Για την ίδια ημέρα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 12:30 έως τις 15:30.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα απεργήσουν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου από τις 00:01 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) έως τις 24:00 (μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα).  Επίσης, έχουν κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 έως τις 16:00.
 
24ωρες απεργίας προκήρυξαν και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
 

Στο μεταξύ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δύο 24ωρες απεργίες στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου, μετά την κοινή τους συνεδρίαση, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σε 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν και οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αντιδρώντας στο νέο μισθολόγιο για το δημόσιο. Παράλληλα, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, έχει προγραμματισθεί παναττική συγκέντρωση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ads

 

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται και την Τετάρτη τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας