Σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τέταρτη 30 Μαρτίου, στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια, και σε συμμετοχή στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή καλούν ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο της απεργίας που έχουν προκηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ads

Στην ανακοίνωση των σωματείων τονίζεται ότι η πολιτική του Μνημονίου εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα κοινωνικά αγαθά, καταργώντας κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους, διαλύοντας της κοινωνικές επιχειρήσεις και μετατρέποντάς τις σε απρόσιτες για τον πολίτη επιχειρήσεις. Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι η επικύρωση του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας στη σύνοδο της 25ης Μαρτίου θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Τα σωματεία καλούν την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 24ωρη απεργία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που δεν το πράξει δεσμεύονται να προγραμματίσουν μεγάλο συλλαλητήριο σε ημερομηνία που θα οριστεί στη νέα τους συνάντηση. Οι συμμετέχοντες εκφράζουν τέλος τη συμπαράστασή τους στους συμβασιούχους του δήμου της Αθήνας που έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στο δημαρχείο.