Έκπληκτο έμεινε το κοινό στο Εθνικό Ωδείο της Μόσχας, όταν κατά την έναρξη συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ρωσικού Κρατικού Κινηματογράφου στην αίθουσα εισέβαλαν… στρατιώτες της Αυτοκρατορίας με επικεφαλής ποιον άλλον; Τον Darth Vader!

Ads

Αρχικά κι ενώ η ορχήστρα κούρδιζε τα όργανα, ακούστηκε ο χαρακτηριστικός ήχος της αναπνοής  του «κακού» από την ταινία του Τζορτζ Λούκας «Πόλεμος των Άστρων» (Star Wars).

Αμέσως, εισέβαλε μια διμοιρία από λευκούς Storm Troopers (στρατιώτες της Αυτοκρατορίας) και ακολούθησε ο Darth Vader, ο οποίος πλησίασε τον διακεκριμένο μαέστρο της ορχήστρας Σεργκέι Σκρίπκα, απαιτώντας η ορχήστρα να παίξει το γνωστό «Αυτοκρατορικό Εμβατήριο» από τη δημοφιλή εξαλογία ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Ο Σκρίπκα υπάκουσε – τι να κάνει, άλλωστε, μπροστά στη Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης; – και αμέσως η σκηνή έγινε μαύρη, και τα δοξάρια στα βιολιά, τις βιόλες, τα βιολοντσέλα και τα κοντραμπάσα μετατράπηκαν σε… φωτόσπαθα!

Το soundtrack «Imperial March» αποτελεί σύνθεση του βραβευμένου με Όσκαρ μουσικού Τζον Γουίλιαμς.

Ads

Όσο για το βίντεο από την είσοδο του Darth Vader στο Εθνικό Ωδείο της Μόσχας κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου και των social media, αποκομίζοντας ήδη πάνω από 50.000 προβολές, και περισσότερες από 1.000 αναδημοσιεύσεις σε διάστημα δύο μόλις ημερών.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Ρωσικού Κρατικού Κινηματογράφου ιδρύθηκε το 1924 και έχει παίξει κινηματογραφικά κομμάτια από ταινίες σπουδαίων δημιουργών, όπως ο Σεργκέι Άιζενστάιν και άλλους βραβευμένους με Όσκαρ Ρώσους κινηματογραφιστές.