Στα δικαστήρια θα προσφύγει και πάλι το υπουργείο Παιδείας με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ads

 
Ο υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων για νέες 48ωρες απεργίες μέχρι την Παρασκευή, έκανε λόγο για «απαράδεκτη» απόφαση. «Παραβιάζουν τον νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη», δήλωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, η άρνηση της Συγκλήτου και του πρύτανη να εφαρμόσουν τον νόμο και να ανοίξουν το πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου.  «Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά.
 
Όπως δήλωσε «αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι τους». «Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο ανήκει στον ελληνικό λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.